Uutinen
24.5.2022 11.00

Tampereen keskustassa kunnostetaan Tiitiäisen satupuisto

Näsinpuistossa sijaitsevan Tiitiäisen satupuiston kunnostus on käynnistynyt toukokuun 2022 lopulla turva-alustojen uusimisella. Kunnostuksen tavoitteena on parantaa puiston kulutuskestävyyttä ja turvallisuutta, korjata rikkoutuneet rakenteet sekä uusia ja kehittää puiston taideteoksia – ja rakenteita. Lisäksi puiston kasvillisuutta täydennetään. Puisto on ajoittain suljettuna kunnostustoimien vuoksi.

Kunnostustyöt toteuttaa Tampereen Infra Oy. Kunnostus etenee vuoden 2022 ja 2023 aikana vaiheittain. Työalueet aidataan.

Vuonna 2013 valmistuneen leikkipaikan turva-alustat, rakenteet sekä taideteokset ovat osin kuluneita ja rikkoutuneita. Sääolosuhteet, ahkera leikkiminen ja ilkivalta ovat heikentäneet leikkipuiston kuntoa huomattavasti. Osa taideteoksista ja -rakenteista on osoittautunut elinkaareltaan lyhytikäisiksi. Esimerkiksi puiset Tunteellinen siili ja Jaakko Vaakko -veistokset tullaan korvaamaan uusilla, kestävämmillä teoksilla. Leikkipuiston ympärille istutetaan keväällä 2022 purppurapihtoja (Abies amabilis) osana Tampereen kaupungin ja Arboretun Mustilan puulajikoetta, jolla etsitään ilmastonmuutokseen sopeutuvia puulajeja.

Tampereen Näsinpuistossa, mäen laella sijaitseva Tiitiäisen satupuisto on Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen satupuun runoihin perustuva teemaleikkipaikka, jossa yhdistyvät taide ja toiminnallisuus.

Leikkipaikka ei tukeudu valmisvälineisiin, vaan tarjoaa mahdollisuuksia lasten omaehtoiseen leikkiin ja elämyksellisyyteen. Puistossa on kumpuja, "lukutuoli" satupuun ympärillä, pensaslabyrintti, vesileikkipaikka, varjoteatteri ja kiipeilyverkko tähtitaivasta esittävällä alustalla. Puistosta löytyvät lisäksi monet Tiitiäisen satupuun runojen hahmot.

Tiitiäisen satupuisto on valmistunut 2013. Puiston ilme säilytetään kunnostuksessa alkuperäisen mukaisena.

Tampereen kaupunki ja Tampereen taidemuseo järjestivät leikkipuiston suunnittelusta kilpailun vuonna 2012, jonka voitti MA‐arkkitehtien työryhmä yhdessä kuvataiteilija Erika Kallasmaan kanssa.

Lisätietoja
Erikoissuunnittelija Mirjam Larinkari
Puhelin:
040 594 0721
Heikki Saarinen
Puhelin:
0500 628 312

Kunnostustyöt, Tampereen Infra Oy:

Työmaapäällikkö

Teksti: Mirjam Larinkari
Jaa sosiaalisessa mediassa