Uutinen
20.5.2022 14.38

Koulujen Palautuspäivä ja Musakisa-konsertti näkyvät keskustassa 25.5.

Tampereen peruskoulujen yläkoulujen joukkueet viettävät iloista ja rentoa Palautuspäivää leikkimielisessä kisatapahtumassa Tampereella keskiviikkona 25.5.2022 aamupäivällä. Iltapäivällä Laikunlavalla järjestetään kaikkien luokka-asteiden oppilaille suunnattu Musakisa-konsertti.

Palautuspäivä on yläkoululaisten oma, teemallinen luokkaretkipäivä kaupungilla keskustan tuntumassa, jossa koulujen joukkueet kisailevat keskenään leikkimielisellä rastiradalla. Palautuspäivä nostaa esille kestävää kehitystä, veden arvoa ja vesihuoltoa hauskalla ja yhteisöllisyyttä edistävällä tavalla.

Samana päivänä keskustassa Laikunlavalla järjestetään Musakisa-konsertti, jossa on mukana kaikkien perusopetuksen luokka-asteiden ja luokkien (luokat 1–9) oppilaita esiintymässä ja yleisönä. Kisaosuus keskustassa alkaa noin klo 9 ja konsertti Laikunlavalla noin klo 12.30. Oppilaat voivat seurata palautuspäivä-tapahtumaa ja musakisan konserttia lähetyksinä kouluissa.

Leikkimielinen kisa Ratinan suvannosta Tammerkosken yläjuoksulle

Jokainen perusopetuksen yläkoulu lähettää aamupäivän Palautuspäivään leikkimieliselle rastiradalle yhden luokan oppilaat, jotka kiertävät reitin yhtenä joukkueena. Joukkueet jaetaan toimintaryhmiin, jotka vuorollaan suorittavat tehtäviä rasteilla eri puolilla keskustaa.

Tehtäväradalla joukkue kiertää kaupungin keskustaa kantaen vettä mukanaan ja tehtävärasteja suorittaen. Reitti kulkee Ratinan suvannosta Tammerkosken yläjuoksulle ja päätyy Keskustorille. Matkan varrella ovat muun muassa Koskipuisto, Vapriikki ja Finlayson.

Tehtävärastit ovat perusopetuksen oman henkilöstön ja kaupungin muiden toimijoiden sekä yhteistyökumppaneiden suunnittelemia ja toteuttamia.

Musakisan päätöskonsertti oppilaille klo 12.30 Laikunlavalla

Kevään aikana Tampereen peruskoululaiset ovat kilpailleet Musakisa-lauluntekokilpailussa. Kilpailu huipentuu finaaliin Laikunlavalla. Konsertti alkaa klo 12.30 ja päättyy noin klo 14.

Musakisaan on voinut osallistua oppilaita miltä tahansa luokka-asteelta, joten konsertti on suunnattu kaikille luokka-asteille ja oppilaille.

Ohjelmassa kuullaan nuoria lupaavia biisintekijöitä alakoulusta yläkouluun ja räpistä metallin kautta iskelmään. Konsertissa esiintyy finalistien lisäksi jo suosionsa vakiinnuttanut vieraileva artisti. Konsertti on yleisölle avoin.

Lisätietoja
Mediapedagogi Jukka Haveri
Puhelin:
050 348 5563
Puhelin:
050 348 5563
Luokanopettaja Kaisa Tuomarla
Teksti: Johanna Toivanen
Jaa sosiaalisessa mediassa