Uutinen
12.5.2022 08.40

Lapsille maksutonta puistoruokailua ja toimintaa neljällä tamperelaisella uimarannalla

Tampereen kaupunki pilotoi viime kesänä lasten ja nuorten puistoruokailua Peltolammin uimarannalla. Kokeilu oli onnistunut, ja tänä kesänä puistoruokailu laajenee uusille alueille. Vuoden 2022 kesällä maksutonta ruokaa on tarjolla neljällä uimarannalla: Peltolammilla, Tesomajärvellä, Hervannan Suolijärvellä sekä Kaukajärven Riihiniemessä. Ruokailu on tarkoitettu alle 16-vuotiaille tamperelaisille.

– Kokeilimme viime kesänä puistoruokailua osana Tampereen Me-talon toimintaa Peltolammilla. Tällaiselle maksuttomalle ruokailulle oli selvästi tarvetta. Päivittäin keskimäärin 65 lasta ja nuorta kävi puistossa syömässä, kertoo Me-talon projektipäällikkö Jarno Koskinen Tampereen kaupungilta.
Kesällä 2022 puistoruokailu laajenee kolmelle uudelle alueelle: Hervantaan, Kaukajärvelle ja Tesomalle.

– Alueiden valinta perustuu ajankohtaiseen lapsiperhetietoon. Näillä alueilla asuu keskimääräistä enemmän pienituloisia perheitä, joiden lasten hyvinvointia voidaan tukea maksuttomalla ruokailulla. Puistoruokailuun saa kuitenkin tulla mukaan kuka tahansa alle 16-vuotias tamperelainen lapsi tai nuori. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, Koskinen toteaa.

Puistoruokailua järjestetään 7.6.–29.7.2022 Peltolammin, Hervannan, Kaukajärven ja Tesoman uimarannoilla. Ruokaa on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 12–13. Poikkeuksen tekee juhannusviikko, jolloin ruokailua ei ole perjantaina.

Puistoruokailuun osallistuvalla tulee olla mukana oma ruokailuastia ja -välineet. Ruoan jakaa puistoruokailun henkilökunta.

– Ennen ruokailua lapset ja nuoret voivat osallistua ohjattuun toimintaan eli esimerkiksi leikkeihin, askarteluun tai liikuntaan. Toiminta alkaa klo 11, Koskinen kertoo.

– Puistoruokailu kokoaa yhteen alueella työskentelevän eri alojen ammattilaisten yhteisön, joka pääsee päivittäin suoraan kontaktiin alueen lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa. Näin saadaan lapsille ja nuorille mielekästä tekemistä ja turvallisia aikuisia kesän arkipäiviin.

Puistoruokailun järjestää Tampereen kaupunki ja sen toimintaa koordinoi Tampereen Me-talo. Puistoruokailun mahdollistaa Tampere Junior -kehittämisohjelma, jonka tavoitteena on lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointierojen kaventaminen Tampereen eri asuinalueilla.

Puistoruokailu ja siihen liittyvät ohjatut toimintahetket ovat osa Tampereen Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä.

Lisätietoja
Jarno Koskinen
Puhelin:
040 806 3987
Teksti: Jarno Koskinen
Jaa sosiaalisessa mediassa