Uutinen
10.5.2022 19.08

Nuorten järjestämän Herwoodfestin illan kruunaa räppäri Ege Zulu

Herwoodfestin takana on paljon työtä ja rohkeita nuoria, jotka ovat rakentaneet tapahtumasta aidosti nuorten näköisen. Nuorten työn lopputulos nähdään Hervannassa Muusan aukiolla lauantaina 14.5. klo 15 lähtien, kun nuorisokeskus Kupolin edustalla sijaitsevalle lavalle nousevat muun muassa Ege Zulu, Costi ja Turisti.

Herwoodfestin järjestäjänä toimii Tampereen kaupungin nuorisopalvelut, mutta tapahtuman ohjelmasta vastaa täysin vapaaehtoisista nuorista koostuva työryhmä yhdessä nuoriso-ohjaajien kanssa.

– Nuoret ovat itse suunnitelleet tapahtuman aivan alusta alkaen. Mitään ei päätetä ilman nuorten hyväksyntää, jotta tapahtuma on oikeasti nuorten näköinen. On ollut mahtavaa tehdä tapahtumaa yhdessä innokkaiden nuorten kanssa, kertoo projektista vastaava nuoriso-ohjaaja Aleksandr Lihatsov.

Tänä vuonna Herwoodfestin lavalla nähdään 2022 YleX Läpimurto -voittaja Ege Zulu, tamperelainen räppäri Costi sekä Gunshit kappaleestaan tunnettu Turisti. Lisäksi lavalle nousee räppäri Madboiali sekä räppiduo Järrä ja Koskelan J.

Artistien lisäksi Herwoodfest tarjoaa monipuolista oheisohjelmaa. Muusan Aukion nurmialueella pääsee pelaamaan Finesportsin konsolipelejä, piristämään festarilookia glittermeikeillä, minigolfaamaan musiikin pauhatessa sekä tutustumaan erilaisiin nuorille suunnattuihin toimintoihin.

Tekemistä nuorilta nuorille vuodesta 2017 lähtien

– Herwoodfest sai alkunsa, kun mietimme kaveriporukassa nuorille suunnattujen tapahtumien vähäisyyttä ja päätimme lähteä tekemään omaa tapahtumaa. Emme silloin vielä tienneet, kuinka pitkään tapahtuma tulisi pyörimään Hervannassa, kertoo 17-vuotias Eemeli Heikkilä, joka on ollut mukana tapahtuman työryhmässä alusta alkaen.

Ensimmäinen Herwoodfest järjestettiin toukokuussa 2017 ja se houkutteli paikalle päivän aikana jopa tuhat nuorta. Suuren suosion innostamana tapahtuma järjestettiin uudestaan vuosina 2018 ja 2019, mutta koronapandemia keskeytti hyvin alkaneen tapahtumaputken. Tänä vuonna ilmassa onkin erityistä odotusta, kun Herwoodfest päästään vihdoin järjestämään pitkän tauon jälkeen.

Herwoodfest Muusan aukiolla 14.5. klo 15-21

Tutustu Herwoodfestin ohjelmaan:

Herwoodfest 2022

Lisätietoja
Nuoriso-ohjaaja Aleksandr Lihatsov
Puhelin:
040 806 2324
Puhelin:
+358408062324
Jaa sosiaalisessa mediassa