Lasten museosunnuntai Vapriikissa 27.3.

Vapriikissa mennään ihan apinoiksi su 27.3. klo 10-18 kun lasten ikioma museopäivä sukeltaa viidakkoon! Nyt temppuillaan kuin marakatit, opitaan faktoja kädellisistä ja hankitaan upeat viidakon eläinten tunnukset käsivarsiin! Koko päivän kaikki museoon lastenlipulla 7 €! Kaikki eläinpukuun sonnustautuneet museovieraat saavat pienen palkinnon.

Ohjelma:

Klo 10-18 Pukeudu viidakon eläimeksi!
Kaiva kaapistasi ihanat naamiaisasut ja pue yllesi apinan häntä, tiikerin viikset tai elefantin korvat. Kaikki asut palkitaan!

Klo 10.30, 12.30, 13.30 ja 15 Perhekierros Apinat -näyttelyyn
Koko perheen opastuksella tutustutaan apinoiden tapoihin ja elämään viidakossa. Kesto n. 30 min.

Klo 10.30−12.30 Ötököitä viidakossa -askartelupaja, Paja 2 krs.
Pajassa askarrellaan viidakon värikkäitä ja eriskummallisia ötököitä. Pajassa myös nähtävillä aitoja hyönteisnäytteitä tropiikista. Näe kookkaimmat kovakuoriaiset ja suurimmat sudenkorennot!

Klo 11−15 Marakatti-sirkuspaja, 1 krs.
Sirkuspajassa temppuillaan kuin apinat! Oletko yhtä taitava tasapainoilija kuin marakatti? Drop-in-sirkuspajassa saa kokeilla sirkusvälineitä ohjaajien avustuksella. Paja sopii kaikenikäisille. Ohjaajina toimivat sirkustaideohjaaja Vilhelmiina Sinervo ja Gaija Sirkuksen ohjaaja Maija Hietala.

Klo 11.30 Apinoinnin aakkoset: ruoka
Maistuuko apinoille tosiaankin banaani? Kuka apinoista on todellinen pitkäkyntinen? Apinat-näyttelyssä tarjolla lyhyitä ja ytimekkäitä tietoiskuja apinoiden elämään perheen pienimmille.

Klo 12-13.30 Käsivarsimaalauksia
Maalauta käsivarteesi veikeitä viidakkolaisia, tyylikkäitä täpliä tai hauskoja raitoja.

Klo 13.30−15.30 Apinoiden matkassa karttapaja, 1 krs.
Piirrä apinat maailmankartalle! Pajassa väritellään maailmankarttoja ja viedään apinat kotiviidakkoihinsa.

Klo 14 Apinoinnin aakkoset: aistit
Nyt kaikki yhdessä apinoita apinoimaan ja makeja matkimaan! Miksi mölyapinat mölisevät ja kummittelijat haukottelevat? Miten lori löytää tiensä takaisin kotiin pimeässä? Apinat-näyttelyssä tarjolla lyhyitä ja ytimekkäitä tietoiskuja apinoiden elämään perheen pienimmille.

Teksti: Heli Nousiainen
Jaa sosiaalisessa mediassa