Uutinen
17.3.2022 09.29

Ikurin päiväkodin ja koulun rakentaminen alkaa

Ikurin päiväkodille ja koululle rakennetaan uusi yhteinen rakennus. Rakentaminen alkaa huhtikuussa. Vanha koulutalo on purettu pois rakentamisen tieltä viime syksynä. Suunnitelman mukaan tilat ja osa piha-alueesta valmistuvat käyttöön elokuussa 2023 ja loput piha-alueesta myöhemmin syksyn aikana. Hankkeen kustannukset ovat yhteensä 10,7 miljoonaa euroa.

Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi 16.3.2022 hankkeen toteutussuunnitelman ja toteutussopimuksen edellytyksellä, että sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyy hankkeen käyttötalousvaikutukset. Rakennushankkeelle osoitettua määrärahaa esitetään nostettavaksi 755 000 eurolla vuoden 2023 talousarviovalmistelun yhteydessä.

Vanhan koulutalon tontilla nyt sijaitsevasta siirrettävästä Myllärin päiväkodista luovutaan kuten myös Länsi-Tesoman päiväkodista, kun uudet tilat valmistuvat Ikuriin.

Uudessa yksikerroksisessa rakennuksessa päiväkoti on mitoitettu 160 lapselle ja koulutilat esi- ja alkuopetuksen 150 oppilaalle. Rakennuksesta tulee mahdollisimman muuntojoustava ja iltakäytön mahdollistava. Tiloihin tulee myös Pirkanmaan Voimia Oy:n jakelukeittiö. Uudisrakennus on kooltaan 3 126 bruttoneliömetriä.

Päivähoidon tilat sijoittuvat rakennuksen pohjois- ja länsisivulle. Esi- ja alkuopetuksen tiloista tulee yhtenäinen kokonaisuus rakennuksen eteläosaan. Henkilökunta- ja hallintotilat ovat yhteisiä kaikille käyttäjille. Väestönsuojassa sijaitsevat henkilökunnan sosiaalitilat, kuten puku- ja pesutilat. Keittiö ja sen huoltoyhteys sijoittuvat rakennuksen itäsivulle.

Iltakäyttöön tarkoitetut tilat kuten eteinen, ruokasali ja sali aputiloineen ovat rajattavissa muista tiloista. Sali avautuu ruokasaliin/aulaan ja tilojen väliin tulee siirtoseinä. Ryhmätilat ja luokat on suunniteltu muuntojoustaviksi. Kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.

Teksti: Raija Lindell
Jaa sosiaalisessa mediassa