Uutinen
2.2.2022 07.30

Dokumentti ja striimikeikka nostavat esiin RapFactoryn nuoria rap-lupauksia

Perjantaina 4.2. nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n Stagelle nousevat tulevaisuuden rap-lupaukset. Esiintymässä ovat RapFactory-toiminnan kautta uraansa luoneet Järrä & Koskelan J, Limppu, Helmi Heimonen ja Eemeli Koivisto sekä vierailevana tähtenä ALL EX. Perjantain julkaistaan myös RapFactoryn historiasta kertova dokumentti Astu inee.

Dokumenttia on kuvattu vuosien saatossa, ja nyt valmistunut tekele tuo esille yhdessä livestriimin kanssa nuorten kehityskaaren rap-artisteina. Astu inee -dokumentissa nähdään muun muassa nuoret räppärit Järrä & Koskelan J, jotka perustivat rap-duonsa RapFactoryssa. Duon tuotannosta päästään nauttimaan myös illan striimissä

Toimintaa ohjaa yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen

RapFactory on tarjonnut jo vuodesta 2015 lähtien nuorille mahdollisuuden päästä tekemään musiikkia samanhenkisten ja samoista asioista kiinnostuneiden kanssa. Toiminta sai alkunsa Walter ry:n halusta laajentaa Helsingissä toiminutta TrackFactory -toimintaa myös Tampereelle.

– Nuorisopalvelut halusi lähteä yhteistyöhön mukaan, koska RapFactoryn myötä myös Tampereelle saatiin pysyvää ja hieman erityyppistä matalan kynnyksen harrastustoimintaa, kertoo Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kulttuurituottaja Piritta Brusi.

Vuosien aikana nuoret tekijät ovat päässeet ryhmässä tutustumaan rap-tekstien, biittien ja valmiiden kappaleiden tekemiseen sekä esiintymään niin Tampereella kuin muuallakin Suomessa. RapFactory kokoontuu edelleen joka toinen tiistai ja keskiviikko klo 17.00–19.30 nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa. Maksutonta toimintaa ohjaa suomirapin parista tuttu Ville-Veikko Kuusimäki (6mäki) vierailevien tähtien kanssa.

Stage 13 goes RapFactory -striimi 4.2.2022 klo 18 ja Astu inee -dokumentin ensi-ilta klo 20 Nuorten Tampereen YouTube-kanavalla.

Nuorten Tampere YouTubessa

Teksti: Ilana Pantzar
Jaa sosiaalisessa mediassa