Uutinen
27.1.2022 09.15

Tänä vuonna Lasten Pirkkasissa etsitään supervoimia!

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurikuukausi, jonka aikana lastenkulttuuri näkyy ja kuuluu erityisen paljon ympäri Pirkanmaata. Tänä vuonna kulttuurikuukautta vietetään aikaisempaa pidemmällä aikavälillä 1.2.–13.3.2022, jotta mahdollisimman moni tapahtuma pystytään järjestämään. Ohjelmaa on tarjolla paikan päällä ja virtuaalisesti 0–12-vuotiaille lapsille sekä heidän perheilleen.

Tämän vuoden "Supervoimaa kulttuurista" -teema johdattaa meidät tutustumaan omiin ihmeellisiin ja ehkä myös täysin uusiin puoliimme. Supervoima voi olla jotain pienenpientä, pörröistä tai vaikka äänekästä! Lasten Pirkkasten tapahtumissa saa hullutella, leikitellä, rakentaa oman soittimen tai muuttua vaikka avaruusolioksi!

Vuoden 2022 Pirkkasten kiertävänä esiintyjänä seikkailee lastenohjelmista tuttu Veera Degerholm. Veeran Salaisia asukkaita -esitykseen ja Supervoimaa-työpajaan voi osallistua eri puolilla Pirkanmaata. Tämän lisäksi on tarjolla kymmeniä kiinnostavia, lennokkaita ja innostavia kulttuuritapahtumia, joita ovat tuottaneet yksityiset toimijat, opistot, kulttuurikeskukset ja kunnat.

Huomiothan, että muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Seuraa tapahtumaviestintää.

Yhteisellä lastenkulttuurifestivaalilla tuodaan esiin Pirkanmaan eri kunnissa toteutettavaa lastenkulttuurityötä. Mukana ovat tänä vuonna Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Valkeakoski ja Ylöjärvi. Suurin osa ohjelmasta on maksutonta.

Lasten Pirkkasia suunnitellaan ja kehitetään Pirkkaset-työryhmässä, joka koostuu kuntien kulttuurivastaavista, ja jota koordinoi Tampereen kaupunki.

Lisätiedot:

Nina Roine
koordinaattori
p. 040 526 9001
[email protected]

Niina Niiniluoto
Lastenkulttuurin johtava koordinaattori
Tampereen kaupunki
p. 050 364 6134
[email protected]

Teksti: Niina Niiniluoto
Jaa sosiaalisessa mediassa