Uutinen
26.1.2022 18.49

Kaupungilta tukea yritystoiminnan edistämiseen

Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunta päätti 26.1.2022 avustaa Pirkanmaan Yrityskummit ry:n toimintaa 20 000 eurolla vuonna 2022. Lautakunta myönsi tukea myös nuorten 4H-yrittäjyyden Liikkuvaan BusinessLab-toimintaan.

Pirkanmaan Yrityskummit ry:n toiminta perustuu kummina toimivien vapaaehtoiseen työhön, jonka tavoitteena on Pirkanmaan alueen yritystoiminnan edistäminen ja yritysten auttaminen. Yhdistyksen toiminta on suuntautunut pirkanmaalaisten pienten ja keskisuurten yritysten auttamiseen. Yhdistys mahdollistaa Tampereen alueella toimivien pk-yritysten kehittämisen laajamittaisen kummitoiminnan avulla.

Yhdistyksen toimintaan sisältyvät muun muassa kummisuhteiden luominen ja ylläpitäminen, ryhmäneuvontapalvelut, perustettujen yritysten kehittämispalvelut, kasvuyritysten tunnistaminen ja toiminnan tukeminen sekä liiketoimintamallien toimintakonseptien tunnistaminen.

Pirkanmaan Yrityskummit ry on toiminut yhdistysmuotoisena vuodesta 2002 lähtien. Tuotteistettuja palveluita ovat yritysklinikat, tuki- ja omistajanvaihdos- sekä kansainvälistymispalvelut. Vuonna 2021 yhdistyksen toiminnassa oli mukana 197 jäsentä ja 655 pk-yritystä.

Tukea myös nuorten 4H-yrittäjyyden toimintamallille

Kaupungin tukea sai myös nuorten 4H-yrittäjyyden toimintamalli, jolle elinvoima- ja osaamislautakunta myönsi yhteensä 9 000 euroa Liikkuvaan BusinessLab-toimintaan vuodelle 2022.

4H-järjestössä voi perustaa 4H-yrityksen jo 13-vuotiaana ja harrastuksenomaista yritystoimintaa voi jatkaa aina 28-vuotiaaksi asti. Nuori saa tuekseen yritysohjaajan ja hän käy 4H-yrityskurssin. 4H-yritystoiminta tapahtuu koulupäivän ulkopuolella omalla vapaa-ajalla. 4H-yrittäjyys on mahdollistanut yrittäjyyden myös sellaisille nuorille, joiden lähipiirissä ei ole yrittäjiä.

Suomen 4H-liitto on kehittänyt 4H-yrittäjyyden laajentamiseen 4H BusinessLab -konseptin, jonka mukainen toiminta alkoi Tampereen seudulla syksyllä 2020. Tampereen kaupungin lisäksi mukana on ollut seitsemän muuta kuntaa. Kiinteän toimitilan sijaan on kehitetty usean kunnan alueella liikkuvaa toimintamallia. Viime vuoden aikana toteutettiin muun muassa kymmeniä yritysinfoja, jotka tavoittivat toista tuhatta nuorta. Lisäksi järjestettiin useita 4H yritysvalmennuksia sekä työpajoja. Tampereen 4H- yritysrekisterissä oli syyskuulle 2021 mennessä 34 perustettua 4H-yritystä.

Teksti: Johanna Toivanen
Jaa sosiaalisessa mediassa