Uutinen
7.1.2022 13.30

Esiopetukseen ilmoittautuminen alkoi Tampereella

Ensi syksynä esiopetukseen tulevien lasten ilmoittautuminen on alkanut Tampereella. Esiopetukseen ja sitä täydentävään toimintaan ilmoittaudutaan kaupungin verkkosivuilla 23.1.2022 mennessä.

 

Esiopetukseen ilmoittautuminen koskee vuonna 2016 syntyneitä lapsia. Lapsen esiopetuspaikka määräytyy lapsen osoitteen ja tulevan koulupolun mukaan. Esiopetusta annetaan kaupungin ylläpitämissä kouluissa tai päiväkodeissa sekä joissakin yksityisissä kouluissa ja päiväkodeissa.

 

 

Lapsen tulee perusopetuslain mukaan osallistua esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuutta edeltävänä lukuvuonna. Esiopetus muuttui Suomessa velvoittavaksi vuonna 2015.

 

Esiopetukseen lukuvuodelle 2022-2023 ilmoittaudutaan 7.–23.1.2021 sähköisesti Tampereen kaupungin verkkosivuilla. Jos lapselle haetaan paikkaa yksityiseen esiopetukseen, hakija täyttää tämän lisäksi järjestäjän oman lomakkeen.

 

Perusopetuksen järjestämään kaksikieliseen esiopetukseen haetaan omalla lomakkeella kaupungin verkkosivujen kautta.

 

Esiopetusta täydentävään toimintaan ilmoittaudutaan myöhemmin

 

Esiopetus alkaa 10.8.2022. Esiopetusta järjestetään koulujen toiminta-aikoina. Päivittäinen esiopetusaika on neljä tuntia, ja esiopetus on maksutonta.

 

Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi täydentävää toimintaa, ilmoittaudutaan siihen myöhemmin keväällä. Täydentävä toiminta on maksullista. Kaikki lapset saavat tarvitsemansa täydentävän toiminnan joko esiopetuksen yhteydessä koululla tai lähipäiväkodissa.

 

Huoltajat ovat saaneet ilmoittautumisesta tarkempaa tietoa joulukuussa Päikky-kanavan kautta.

 

Ilmoittautuminen

Teksti: Johanna Toivanen
Jaa sosiaalisessa mediassa