Uutinen
10.8.2021 15.18

Lastenkulttuurikeskus Rulla avautuu lauantaina 14.8. Kulttuuritalo Laikussa

Rulla on palannut takaisin Kulttuuritalo Laikkuun ja avautuu yleisölle lauantaina 14.8.2021 klo 10 ajanvarauksella. Samalla avautuu Rullan oma Pienen pienet ötökät -näyttely, jonka pääosassa ovat lasten itse taiteilemat mielikuvitukselliset hyönteiset.

Pienen pienet ötökät -näyttelyssä vierailijat pääsevät tutustumaan lasten tekemiin ötököihin erilaisissa elinympäristöissään, seuraamaan millaisia pörriäisiä lentelee nurinkurin-niityllä, esittämään oman tervehdyksensä kuninkaalliselle hämähäkille, ja tarkastelemaan pimeässä hohtavia otuksia. Lisäksi Rullan Estradi-tila muuttuu Torakkateatteriksi, jossa voi naamioitua vaikka itse ötökäksi!

Avajaisia vietetään koko viikonlopun 14.-15.8. ajan, jolloin pääsee tutustumaan harvinaisiin ja hassunkurisiin ötököihin Luonto-Liiton rastiradalla sekä tutkimaan millaisissa ympäristöissä erilaiset öttiäiset elävät vaikkapa mikroskoopin avulla Juniversityn työpajoissa.

Myöhemmin syksyllä avautuu Vantaan kaupungin kulttuuripalveluiden tuottama vauvoille ja taaperoille suunnattu Tuntupolku. Näyttely on moniaistinen elämystila, jossa tutkitaan neljän vuodenajan tunnelmia ja leikitään ihmeellisillä leluilla.

Syyskuussa alkavat tuttuun tapaan perhekerhojen kokoontumiset torstai-aamuisin klo 9-11, taidetunnit parillisten viikkojen lauantai-aamuisin klo 9-10 sekä maahanmuuttaja- ja suomalaisille äideille ja lapsille suunnatut Kulttuurituokiot keskiviikko-aamuisin klo 10-12. Kerhoihin ja taidetunneille ennakkoilmoittautuminen Rullan verkkosivuilla. Syksyllä luvassa myös monenlaisia kivoja tapahtumia.

Rullaan pääsee vierailemaan varaamalla ajan etukäteen verkkosivujen kautta. Huolehdimme käsihygieniasta ja turvaväleistä toiminnan aikana. Työpajoissa vältetään välineiden, kuten askarteluvälineiden, yhteiskäyttöä ja puhdistamme ne aina, kun käyttäjät vaihtuvat.

 

Teksti: Merja Kostamovaara
Jaa sosiaalisessa mediassa