Uutinen
2.6.2021 10.31

Maailman parasta Manse Pride -viikkoa vietetään ensi viikolla

Tampereen kaupungin Nuorisopalvelut järjestää yhteistyössä Pirkanmaan SETAn kanssa Nuorten Manse Pride -viikon 7.6.–13.6.2021. Viikon tarkoituksena on muistuttaa yhdenvertaisuudesta ja yhtäläisten oikeuksien kuulumisesta kaikille, seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta sekä jakaa sateenkaaritietoutta.

 

Pride-viikon aikana nuorille on tarjolla monipuolista sisältöä verkossa. Ohjelmassa on muun muassa Luka Tienhaaran drag show, sateenkaariurheilijoiden keskustelutilaisuus, jossa vieraana ovat Elina Gustafsson, Janne Puhakka ja Dakota Robin sekä kunnalisvaaliviikon hengessä järjestetty pormestariehdokkaiden paneeli. Viikon aikana käsitellään myös sateenkaarihistoriaa, sateenkaari-ihmisten oikeuksia sekä opetellaan leipomaan sateenkaarimuffinsseja ja askartelemaan pridekoruja.

 

Vaikka tapahtuma järjestetäänkin etänä, mukaan on saatu myös lähes perinteinen paraati.

 

– Viikko huipentuu etäparaatiin lauantaina 12.6., johon kuka vain voi osallistua lisäämällä itsestänsä kuvan Instagramin storyyn Pride-tunnelmissa ja merkitsemällä Nuortensateenkaari-Instagram-tilin kuvaan. Kuva jaetaan Nuortensateenkaaren storyssa, johon etäparaati muodostuu, kertoo sateenkaarinuorisotyöntekijä Mari-Katri Lempinen.

 

Koska tapahtuma järjestetään verkossa, on se suunnattu myös muille kuin manselaisille.

 

– Haluamme rakentaa ei vain Suomen, vaan maailman parhaan etä-Priden, ja toivomme, että vuoden 2021 Manse Pride on sitä kaikille osallistujilleen. Kannattaa siis ottaa mukava asento ja nauttia Priden tunnelmasta vaikka kotisohvalla, sanoo sateenkaarinuorisotyöntekijä Emmi Erkkillä.

 

 

 

Viikon sisällön tuottaa Tampereen kaupungin Nuorisopalvelut yhteistyössä Pirkanmaan SETAn kanssa.

Viikon ohjelman löytyy nuoriisopalveluiden nettisivuilta

 

 

Tutustu ohjelmaan

Teksti: Ilana Pantzar
Jaa sosiaalisessa mediassa