Uutinen
22.3.2021 15.34

Pellervon päiväkoti, esiopetus ja luokat 1–2 saman katon alle

Uuden Pellervon päiväkodin ja koulun toiminta on käynnistymässä Kalevassa. Ensimmäisenä uuteen rakennukseen muutti Pellervon päiväkoti, joka otti uudet tilat käyttöön maanantaina 22.3.2021. Esiopetuksen ja koulun toiminta Pellervon tiloissa alkaa elokuussa.

 

Pellervon uuden päiväkodin ja koulun osoite on Sämpsykkä 1 (33540 Tampere, kulku Sammonkadulta Väinämöisenkujaa pitkin Sämpsykälle). Pellervon päiväkoti on toiminut tähän asti siirtokelpoisessa rakennuksessa, joka siirretään pois huhtikuun aikana.

Nyt valmistuneessa uudessa päiväkodissa on tilat kaikkiaan 160 lapselle. Päiväkoti toimii pääosin rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, esiopetus ja luokat 1–2 toisessa kerroksessa. Rakennus muodostuu kahdesta siivestä, joita yhdistävät yhteiskäyttöiset tilat. Rakennuksessa on hissi, ja kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy.

 

Pellervoon myös ilta- ja vuorohoitoa

Rakennuksessa on otettu huomioon ympärivuorokautisen hoidon erityistarpeet, sillä Pellervon uudessa päiväkodissa on jatkossa myös ilta- ja vuorohoitoa. Vellamon päiväkoti suljetaan kesällä 2021 perusparannuksen ajaksi ja vuorohoito siirtyy Pellervon päiväkotiin.

Tilat ovat monikäyttöisiä ja muunneltavissa käyttötarpeen mukaan. Näin varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen lasten määrän muutoksiin voidaan reagoida helpommin. Tiloissa on joustavuutta, sillä osa uuden Pellervon päiväkodin ryhmätiloista soveltuu opetustiloiksi. Myös luokkatiloja on mahdollista käyttää leikkitiloina.

Ruokasali ja liikuntatilat ovat päiväkodin ja koulun yhteisessä käytössä. Samoin piha-alue on yhteinen. Ruokasalia ja liikuntatilaa voi myös vuokrata iltakäyttöön.

Koulu aloittaa toimintansa elokuussa

Koulu ja esiopetus aloittavat toimintansa Pellervon tiloissa elokuussa, kun syyslukukausi alkaa 10.8.2021. Samalla Pellervon tiloissa aloittaa toimintansa aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestävä Eppu-kerho.

Aluksi koulussa toimii kaksi esiopetusryhmää ja yksi ensimmäinen luokka. Koulussa voi enimmillään opiskella kaksi esiopetusryhmää sekä kaksi 1. luokkaa ja kaksi 2. luokkaa. Koulun tiloihin mahtuu yhteensä noin 50 esioppilasta ja 100 koululaista.

Pellervon koulutalo on osa Sammon koulua. Oppilaat tulevat Pellervoon Sammon koulupolun oppilaaksiottoalueelta. Pellervosta oppilaiden koulupolku jatkuu 3. luokalle Sammon kouluun.

Teksti: Johanna Toivanen
Jaa sosiaalisessa mediassa