Uutinen
18.3.2021 08.14

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen päiväkohtaiset karanteenitiedot julkaistaan kaupungin verkkosivuilla

Koronan ilmaantuvuus on jatkanut Pirkanmaalla kasvuaan. Pirkanmaan koronaepidemia on STM:n luokituksen mukaisesti siirtynyt leviämisvaiheeseen. Tartunnat pystytään kuitenkin edelleen melko hyvin jäljittämään.

Kouluissa ja päiväkodeissa tapahtuu edelleen suhteellisen vähän tartuntoja. Kun kouluissa tai päiväkodeissa on tapahtunut altistumisia ja karanteeneja, jäljittäjät ovat informoineet kaikki asianosaiset. Jokaiseen altistuneeseen ja karanteeniin asetettuun ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä. Myös tilat käsitellään siten, että niissä voidaan jatkaa toimintaa turvallisesti.

Varhaiskasvatuksessa tapahtuneista karanteeneista on viestitty huoltajille Päikky-viesteillä. Esiopetuksen ja koulujen osalta huoltajat on informoitu Wilma-viesteillä. Päiväkodeissa karanteenista viestitään kaikille kyseisen päiväkodin lasten huoltajille, ei ainoastaan karanteenia koskevan ryhmän lasten vanhemmille. Myös koulujen osalta kaikissa ryhmäkohtaisissa tartuntatilanteissa koulut tiedottavat kaikkia koulun lasten huoltajia Wilma-viestillä, koska sisaruksia on mahdollisesti myös muissa ryhmissä ja koulutaloissa.

Suoraan päiväkodeista ja kouluilta huoltajille lähtevien viestien lisäksi kaupunki julkaisee jatkossa myös päiväkohtaiset karanteenitiedot päiväkodeista ja kouluista kaupungin koronavirus-sivuilla. Tietojen julkaisemisen toivotaan tuovan lisätietoa epidemian tilannekuvaan. Laajemmista karanteeneista julkaistaan myös koulukohtaiset tiedotteet. Päiväkotien ja koulujen yksittäisiä tapauksia ei julkaista kaupungin verkkosivuilla, jotta henkilöiden yksityisyydensuoja ei vaarannu.

Pirkanmaalla siirryttiin etäopetukseen perusopetuksen 7.-9. -luokilla ja toisella asteella 8.-28.3.2021. Vuosiluokkien 1–6, esiopetuksen, erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaat ovat edelleen lähiopetuksessa. Tampereella kunnallisessa varhaiskasvatuksessa on 6673 lasta, esiopetuksessa 2037 ja perusopetuksessa 18200.

 

Sekä päiväkodeissa että kouluissa on tarkoin huomioitu koronan vastaiset varotoimet. Koronatilanteen vuoksi noudatetaan tehostettuja hygieniakäytäntöjä. On myös erittäin tärkeää, että varotoimia noudatetaan edelleen tarkasti.

 

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen karanteenitilanne 18.3.2021

Varhaiskasvatus ja esiopetus
karanteenissa yhdessä päiväkodissa 23 lasta ja 6 henkilökuntaan kuuluvaa.

Perusopetus
karanteenissa yhdeksässä koulussa 201 oppilasta ja 6 henkilökuntaan kuuluvaa.

Kaikkiin asianosaisiin on otettu yhteyttä.

 

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen karanteenit

Teksti: Aila Rajamäki
Jaa sosiaalisessa mediassa