Uutinen
19.2.2021 09.18

Hyvinvointikyselyyn tuhansia vastauksia – valtaosa tamperelaisista arvioi elämänlaatunsa hyväksi

Tampereen kaupunki on selvittänyt asukkaiden kokemaa hyvinvointia eri asuinalueilla. Helmikuun alkupuolella avoinna olleeseen karttapohjaiseen Tamperelaisten hyvinvointi -kyselyyn vastasi 4 800 tamperelaista.

Tamperelaisten hyvinvointi -kyselyllä kerättiin asukkailta tietoa elintavoista ja asumisesta, harrastusmahdollisuuksista sekä heidän kotialueensa palveluista. Kyselyyn vastasi yli 4 800 tamperelaista, joista 70 % oli naisia ja 30 % miehiä. Eniten vastauksia saatiin Hervannan, Kaukajärven, Kalevan ja Vuoreksen kaupunginosista.

– Kasvava Tampere haluaa huolehtia laadukkaista ja saatavilla olevista palveluista ja kehittää aktiivisesti tamperelaisten hyvinvointia. Kyselyyn vastanneet ovat antaneet kaupungille arvokasta tietoa, jota voidaan käyttää esimerkiksi asuinalueiden kehittämisessä, toteaa Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly.

Alustavien tulosten mukaan 75 % vastaajista arvioi elämänlaatunsa hyväksi ja 62 % terveydentilansa vähintään hyväksi. Toisaalta 17 % vastaajista koki itsensä jatkuvasti tai melko usein yksinäiseksi. Yksinäisyyden kokeminen on lisääntynyt selvästi aiempiin tuloksiin verrattuna. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen selvityksessä vuonna 2017 itsensä yksinäiseksi tunsi kymmenes vastaajista.

 

Suosikkipaikat kartalle

 

Hyvinvointikyselyssä oli mahdollisuus merkitä kartalle niin itselle mieluisia paikkoja kuin myös turvattomia ja epäviihtyisiä paikkoja, joihin kaupungin tulisi jatkossa kiinnittää enemmän huomiota.

Vastaajat tekivät yli 21 000 karttamerkintää. Eniten merkittiin turvallisia ja viihtyisiä paikkoja. Tamperelaisten suosikkipaikkoja ovat esimerkiksi Pyynikinharju ja Hatanpään arboretum.

Tarkempi kooste hyvinvointikyselyn tuloksista julkaistaan toukokuussa.

 

Ulkoinen linkkiTamperelaisten hyvinvointi asuinalueilla

Teksti: Johanna Kurela
Jaa sosiaalisessa mediassa