Uutinen
7.1.2021 09.23

Esiopetukseen ilmoittautuminen alkoi Tampereella

Ensi syksynä esiopetukseen tulevien lasten ilmoittautuminen on alkanut Tampereella. Esiopetukseen ja sitä täydentävään toimintaan ilmoittaudutaan kaupungin verkkosivuilla 22.1.2021 mennessä.

 

Esiopetukseen ilmoittautuminen koskee vuonna 2015 syntyneitä lapsia. Lapsen esiopetuspaikka määräytyy lapsen osoitteen ja tulevan koulupolun mukaan. Esiopetusta annetaan kaupungin ylläpitämissä kouluissa tai päiväkodeissa sekä joissakin yksityisissä kouluissa ja päiväkodeissa.

 

 

Lapsen tulee perusopetuslain mukaan osallistua esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuutta edeltävänä lukuvuonna. Esiopetus muuttui Suomessa velvoittavaksi vuonna 2015.

 

Esiopetukseen lukuvuodelle 2021-2022 ilmoittaudutaan 7.–22.1.2021 sähköisesti Tampereen kaupungin verkkosivuilla. Yksityiseen esiopetukseen haettaessa hakija täyttää tämän lisäksi järjestäjän oman lomakkeen.

 

 

Ilmoita lapsi samalla esiopetusta täydentävään toimintaan

 

Esiopetus alkaa tiistaina 10.8.2021 klo 9. Esiopetusta järjestetään koulujen toiminta-aikoina. Päivittäinen esiopetusaika on neljä tuntia, ja esiopetus on maksutonta.

 

Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi täydentävää toimintaa, ilmoittaudutaan siihen samalla kuin esiopetukseen. Täydentävä toiminta on maksullista.

 

Huoltaja voi valita lapselleen esiopetusta täydentäväksi toiminnaksi joko osa-aikaisen varhaiskasvatuksen tai Eppu-kerhotoiminnan. Valinta tulee ilmoittaa esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä. Osa-aikainen varhaiskasvatus järjestetään päiväkodissa ja Eppu-kerhotoiminta koululla. Henkilökunta kuljettaa tarvittaessa lapsen toimipisteestä toiseen.

 

Lisätietoja esiopetuksesta, esiopetuspaikoista, ilmoittautumisesta ja täydentävästä toiminnasta saa päiväkodeista ja Tampereen kaupungin internetsivuilta.

Esiopetukseen ilmoittautuminen, tietoa esiopetuksesta ja täydentävästä toiminnasta

Esiopetuksen järjestämisen paikat 2021–2022

Teksti: Johanna Toivanen
Jaa sosiaalisessa mediassa