MOREENIAN SIVUILLE

HARAKKA



ETUSIVU

OHJAAJALLE
SIVUJEN TOIMINTA
TEKEMISTÄ

OPPIJAN OHJEET

VUODENAJAT
KEVÄT
KESÄ
SYKSY
TALVI

ELINYMPÄRISTÖT
KOTIPIHA
LÄHIMETSÄ
PUISTO
NIITYT JA PELLOT
RANNAT JA VEDET

LINKIT JA VINKIT

LÄHTEET

KOTIPIHAN ELÄIMET  |   KOTIPIHAN KASVIT
PUISTON ELÄIMET  |   PUISTON KASVIT
LÄHIMETSÄN ELÄIMET   |   LÄHIMETSÄN KASVIT
 
 
HARAKKA
Harakka on yleinen lintu koko maassamme Tunturi - Lappia lukuun ottamatta. Harakka viihtyy hyvin asutusseuduilla, viljelysten laitamilla ja kaatopaikkojen tuntumassa. Väriltään harakka on mustanvalkea ja pyrstö on pitkä ja vihreänhohtoinen. Harakat ovat kaikkiruokaisia, niille kelpaavat esimerkiksi hyönteiset, viljat, marjat ja ihmisten heittelemät ruuantähteet. Suuren, katetun risupesänsä se tekee tiheään puuhun tai pensaaseen. Naaras munii 5-9 munaa ja poikaset jättävät pesän 3-4 viikon ikäisinä.

Harakkaloruja