VUOHENOJA - 690-9, Messukyläntie 3


Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 07.02.2003

Aloite:

Tontin omistaja on tehnyt aloitteen asemakaavan muutoksen laatimisesta.

Suunnittelualue:

Suunnittelualue sijaitsee noin 3,5 km Tampereen keskustasta kaakkoon, osoitteessa Messukyläntie 3.
Suunnittelualue käsittää Vuohenojan kaupunginosan korttelin 690 tontin no 9 sekä tonttia ympäröivää katualuetta. Tontti no 690-9 on muodoltaan kiilamainen ja se rajautuu lounaassa Messukyläntiehen, idässä Hervannan valtaväylän katualueeseen ja luoteessa tonttiin no 690-1. Tontilla no 690-9 sijaitsee vuonna 1949 valmistunut asuinrakennus, jossa toimii IKU-kuljetus Oy. Tontin itäpuolella, noin 6 metriä tontin tasoa alempana, kulkee kevyen liikenteen väylä. Suunnittelualueen puusto on mäntyä ja koivua. Tontille kulku tapahtuu Vuohenkujan kautta.

Asemakaavoituksen lähtökohdat ja tavoitteet:

Seutukaavassa alue on taajamatoimintojen aluetta. Ympäristöministeriön 12.12.2000 vahvistamassa Tampereen kantakaupungin yleiskaavassa suunnittelualue on korttelin no 690 osalta pientalovaltaista asuntoaluetta. Kaava-alueen tontilla no 690-9 on voimassa 25.03.1980 vahvistettu asemakaava no 5583, jonka mukaan kortteli on teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta (TTV-8). Tonttia reunustavalla katualueella on voimassa 21.02.2001 vahvistettu asemakaava no 7721.
Asemakaavamuutoksen tavoitteena on laajentaa tonttia no 690-9 siten, että se paremmin vastaisi siinä toimivan IKU-kuljetus Oy:n kuljetuskaluston vaatimaa tilantarvetta. Samalla tarkistetaan tontille johtavia liikennejärjestelyjä.

Vaikutusten arviointi:

Ympäristövaikutusten arviointi tehdään asemakaavan muutoksen laatimisen yhteydessä. Suunnitelmasta arvioidaan vaikutukset luonnon- ja rakennettuun ympäristöön, vaikutukset naapureiden oloihin sekä yhdyskuntataloudelliset, kaupunkikuvalliset ja liikenteelliset vaikutukset.

Osalliset:

Osallisia ovat
Muutoksen hakija,
Naapurikiinteistöt
Kaupungin eri hallintokunnat, mm. ympäristötoimi, tekninen toimi, kiinteistötoimi, sähkölaitos, vesilaitos, pelastuslaitos

Osallistumisen ja vuorovaikutuksen järjestäminen

Vireillepano:
Hanke on esitelty naapureille hakijan toimesta, joten luonnosvaiheessa ei järjestetä erillistä osallisten kuulemistilaisuutta. Osallistumis- ja arviointi-suunnitelma on nähtävänä 13.02 - 06.03.2003 ympäristö- ja teknisen toimen palvelupisteessä, Frenckellinaukio 2B, kaavoitusyksikön toimistossa, Aleksis Kiven katu 14C sekä kaavoituksen internet-sivuilla kuntalaisten tutustumista ja mielipiteitä varten. Nähtävillä olosta julkaistaan sanomalehtikuulutus. Saadut mielipiteet käsitellään kaavoitusyksikössä.

Luonnosvaihe:
Aineiston perusteella laaditaan asemakaavaluonnos, joka mahdollisimman hyvin vastaa asetettuja tavoitteita. Tarvittaessa järjestetään neuvotteluja ei osapuolten kesken. Kun asemakaavan muutosluonnos on valmis, se kuulutetaan nähtäville mielipiteiden saamista varten em. paikoissa. Luonnos lähetetään aloitteen tekijälle, naapurikiinteistöille ja kaupungin ao. hallintokunnille. Saadut mielipiteet ja lausunnot käsitellään kaavoitusyksikössä.

Ehdotusvaihe:
Luonnos valmistellaan asemakaavan muutosehdotukseksi. Mikäli luonnosta on oleellisesti muutettu, pyydetään siltä osin tarvittavat lausunnot. Asiakirjat lähetetään tiedoksi hakijalle.
Ympäristölautakunta käsittelee ehdotuksen ja asettaa sen yleisesti nähtäville. Nähtävillä olosta julkaistaan sanomalehtikuulutus. Kartta ja asemakaavan selostus ovat nähtävänä palvelupisteessä, Frenckellinaukio 2B, kaavoitusyksikön toimistossa, Aleksis Kiven katu 14C ja kaavoitusyksikön internet-sivuilla osoitteessa www.tampere.fi.

Päätös:
Asiasta päättäminen kuuluu ympäristölautakunnan toimivaltaan.

Yhteyshenkilö:

Asiaa hoitaa tilap. suunnittelija Maija Perhe, puh. 314 65541