VALIMOKADUN KATUALUEEN POISTAMINEN JA LIITTÄMINEN TONTTEIHIN XXII-KAUPUNGINOSASSA (HATANPÄÄ)


Osallistumis- ja arviointisuunnitelma


Aloite:

Hatanpään Teollisuustalo Oy:n, Metso Oyj:n, Kiinteistö Oy Tampereen Hatanpään valtatie 30:n ja Kiinteistö Oy Tamtevan hakemus 14.3.2001.

Suunnittelualue:

XXII-kaupunginosan korttelit 508, 509 tontti 35 ja Valimokadun katualuetta.

Asemakaavoituksen lähtökohdat ja tavoitteet:

Valimokadun varren tontinomistajat hakevat asemakaavan muutosta Valimokadun poistamiseksi ja alueen liittämiseksi tontteihin. Lisämaata tarvittaisiin lähinnä paikoituksen järjestämiseksi.
Valimokadun katualue noudattaa entiselle Hankkijan alueelle ja nykyisen Metso Oyj:n tontille johtaneen teollisuusraiteen linjausta. Teollisuusraiteet on purettu, eikä alueelle ole ollut tarvetta rakentaa katua. Alueen käyttöä Tampereen lähiliikenteen pikaraitiotielinjan käyttöön on tutkittu tehdyn selvitystyön yhteydessä. Alueen varaamiseen raideliikenteen käyttöön ei ole nähty tarvetta.

Vaikutusten arviointi:

Ympäristövaikutusten arviointi tehdään osana asemakaavan laatimista. Suunnitelmasta arvioidaan vaikutukset rakennettuun ympäristöön ja liikenteelliset vaikutukset.

Osalliset:

- Tonttien omistajat ja haltijat
- Ympäristössä asuvat ja työskentelevät
- Naapurikiinteistöt
- Alueella toimivat yhdistykset
- Kaupungin hallintokunnat: ympäristötoimi, tekninen toimi, kiinteistötoimi, sähkölaitos, vesilaitos.

Osallistumisen ja vuorovaikutuksen järjestäminen:

Vireillepano ja luonnosvaihe:
Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja asemakaavaluonnos kuulutetaan nähtäville
8. 8. - 29.8.2002 mielipiteiden saamista varten. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja luonnos lähetetään osallisille. Luonnoksesta pyydetään tarpeelliset asianosaisten lausunnot. Mielipiteet ja lausunnot käsitellään kaavoitusyksikössä.

Ehdotusvaihe:
Luonnoksen pohjalta valmistetaan asemakaavan muutosehdotus. Ympäristölautakunta käsittelee ehdotuksen ja asettaa sen yleisesti nähtäville. Kartta ja asemakaavan selostus mahdol-lisine liitteineen ovat nähtävänä palvelupiste Frenckellissä, osoitteessa Frenckellinaukio 2 B. Kaavoitusyksikön internet-sivuilla on kartta ja asemakaavan selostus osoitteessa http://www.tampere.fi/ytoteto/aka/nahtavillaolevat/kuulutukset.html.

Päätös:
Asemakaavan muutoksen hyväksyminen kuuluu kaupunginvaltuuston toimivaltaan.

Yhteyshenkilö:

Asiaa hoitaa arkkitehti Sakari Leinonen, puh. 31466326.