kuva

Turvapaikanhakijoiden hätämajoitukseen tarvitaan ammattihenkilöstöä ja vapaaehtoisia

25.09.2015 kello 15:02

Tampereen kaupunki on perustanut turvapaikanhakijoille hätämajoitustiloja Kaupin sairaalan alueelle, Koukkuniemen vanhainkodin Lehtelä-rakennukseen ja Hervannan lukion tiloihin. Myös Multisillan koulun rakennukseen valmistellaan hätämajoitustiloja. Tampereella on tällä hetkellä noin 700 turvapaikanhakijaa hätämajoitettuina.

Hätämajoitustilojen toiminnan sujuvuuden varmistamiseksi tarvitaan kipeästi tiloihin lisää henkilökuntaa sekä määräaikaisiksi valvojiksi että vapaaehtoisia heidän avukseen.

Valvojia rekrytoidaan eripituisiin määräaikaisiin työsuhteisiin. Valvojan tehtävänä on muun muassa ohjata ja neuvoa turvapaikanhakijoita ja valvoa tilojen käyttöä. Eduksi katsotaan soveltuva koulutus ja työkokemus, esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalta, maahanmuuttajatyöstä, lapsi- ja perhetyöstä tai turvallisuusalalta. Monikulttuurisen työympäristön tuntemus, kielitaito ja B-ajokortti lasketaan eduksi. Työ on kolmivuorotyötä. Määräaikaisen valvojan tehtävään voi hakeutua mol.fi-sivujen kautta (Valvojia turvapaikanhakijoiden hätämajoitukseen).

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi

Hätämajoitustiloihin tarvitaan myös vapaaehtoisia auttamaan ammattihenkilöstöä esimerkiksi ruuan jakelussa, opastuksessa ja neuvomisessa. Vapaaehtoiset voivat antaa apuaan joko lyhyen vuoron verran esimerkiksi muutamaksi tunniksi tai pidempiaikaisesti. Vapaaehtoiset toimivat avustavissa tehtävissä ilman korvausta.

Jos olet halukas auttamaan, voit ilmoittautua vapaaehtoisvuoroihin Tampereen kaupungin hallintopalvelukeskuksen kautta. Ilmoittautumislomake vapaaehtoistoimintaan löytyy alla olevasta linkistä.

» Ilmoittautumislomake vapaaehtoistoimintaan

Lyhytaikaisiin kahden tunnin vapaaehtoisvuoroihin voit ilmoittautua SPR:n kautta. Lisätietoja alla olevasta linkistä.

» www.punainenristi.fi/vapaaehtoiseksi

Ilmoittautumisen jälkeen sinuun tullaan olemaan yhteydessä.

Teksti: Aila Rajamäki