kuva

Tredu yhteistyöhön Keskisen kyläkaupan kanssa

14.09.2015 kello 16:16

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu aloittaa yhteistyön Veljekset Keskinen Oy:n kanssa. Tredun Virtain toimipisteen liiketalouden opiskelijat ja opettajat käynnistävät tulevan lokakuun aikana uuden yhteistoimintamallin Tuurin kyläkaupan kanssa.

Keskisen edustajien kanssa on sovittu ns. Kyläkaupan polusta, jonka mukaisesti Tredun opiskelijat suorittavat kaikki opintonsa Keskisellä. Yhteistyön alkuvaiheessa Kyläkaupan polulle lähtee neljä Tredun liiketalouden opiskelijaa, jotka sijoittuvat kaikki tavaratalon eri tuoteryhmiin. Uudessa yhteistyömallissa nuorten opiskeluja ohjaa Tredun opettaja.

Jatkossa yhteistyötä on tarkoitus lisätä siten, että Keskisellä opiskelee kokonainen liiketalouden ryhmä. Veljekset Keskinen on alueen merkittävä työllistäjä, joka tulee kahden seuraavan vuoden aikana kokemaan historiansa suurimmat uudistukset. Opiskelijoille tulee mahdollisuus olla mukana uudistustyössä.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu tekee vuosittain yhteistyötä yli 2000 yrityksen kanssa ympäri Pirkanmaata ja myös muualla Suomessa. Ammatilliselle oppilaitokselle on tärkeää toimia lähellä työ- ja yrityselämää, jotta koulutus vastaa työelämän tarpeisiin ja jotta opiskelijat saavat työkontakteja ja –kokemusta jo opintojensa aikana. Samalla oppilaitos toimii myös työelämän kehittäjänä.

Teksti: Sanna Juvonen