kuva

Tampereen kaupunkiseutu hankkii perustietotekniikka- ja integraatiopalvelut Tieto Finland Oy:ltä

10.09.2015 kello 15:13

Tampereen kaupunkiseudun kunnat kilpailuttivat yhdessä perustietotekniikka- ja integraatiopalvelunsa. Kilpailutuksen voitti Tieto Finland Oy. Hankinnan arvo on noin 30 miljoonaa euroa viiden vuoden sopimuskaudella 2016–2020

Kilpailutuksessa tavoiteltiin säästöjä heikentämättä silti laatua sekä joustavuutta. Säästöt toteutuvat teknologian kehittymisen ja halventumisen avulla sekä tuotantotapojen kehittyessä. Nyt tehdyllä hankinnalla kunnat saavuttavat jsopimuskaudella opa noin 20 miljoonan euron säästöt ICT-käyttömenoista. Käyttötaloudesta vapautunut säästö luo merkittävän mahdollisuuden panostaa kuntien digitalisoinnin nopeuttamiseen ilman lisäinvestointeja. Tampereen osalta tämä noudattaa kaupunginhallituksen jo aiemmin linjaamia periaatteita.

Kilpailutuksessa määriteltyjen uusien ICT-palveluiden käyttöönotto toteutetaan vuoden 2016 aikana ja tässä yhteydessä tavoitellaan työn tuottavuuden nostamista korvaamalla moninaisia työtapoja yhdenmukaisilla prosesseilla ja automaatioilla. Hankinta toteutettiin neuvottelumenettelyllä Tampereen kaupungin tietohallinnon toimesta.

Tampereen kaupungin tietohallinnon johdolla seudun kunnat ovat tehneet tiivistä ICT-yhteistyötä jo vuosia. Onnistunutta kilpailutusta ja hankintaa on edeltänyt Tampereen seudun kuntien tekemä laaja ja perusteellinen perustietotekniikkaan liittyvien ICT-ratkaisuiden uudistaminen. Hajanaisista, pitkälle räätälöidystä ja keskenään huonosti yhteensopivista tietohallintoratkaisuista ja järjestelmistä on määrätietoisesti siirrytty kohti standardoituja ratkaisuja ja järjestelmiä, joita voi ja kannattaa hankkia markkinoilta.

Kunnat ovat jo aiemmin osallistuneet KL-Kuntahankintojen kautta asiantuntija-, kommunikaatio- ja tietoverkkopalvelujen kilpailutukseen. Myös nämä kilpailutukset ovat toteutettu samoilla periaatteilla ja tuovat usean miljoonan euron säästöt kunnille sopimuskaudella.

Tietohallintojohtaja
Jarkko Oksala
Matkapuhelin 050 558 8958

Teksti: Anna-Maria Maunu