kuva

Näyttely Tampereen kaupunkikeskustan tulevaisuudesta

17.08.2015 kello 10:30

Tampereen Finlaysonin alueella sijaitsevassa Galleria Nottbeckissa avataan tänään 17.8.2015 Aikamatka 2030 -näyttely. Näyttelyssä ja siihen liittyvissä tilaisuuksissa pääsee kurkistamaan Tampereen kaupungin tulevaisuuteen keskustan ja joukkoliikennekaupungin kehitysnäkymien kautta. Näyttely on avoinna maanantaista perjantaihin kello 13–18 (os. Satakunnankatu 18, Finlayson / Media 54). Näyttely on avoinna 18.9.2015 saakka.

Esittelyssä on kolmen Tampereella ajankohtaisen hankkeen eli raitiotien, keskustan strategisen osayleiskaavan ja keskustan kehittämisohjelman 2015–2030 aineistoa. Raitiotien ensimmäinen ”pysäkki” on osallistava näyttely, jossa voi jo tunnustella kiskoa tai rakennella vaunua. Keskustahankkeen esittelyssä katsoja pääsee lennolle tulevaisuuteen videon myötä. Yleiskaavanäyttelyssä esitellään nähtävillä olevaa kaavaehdotusta eli asiakirjaa, joka vie suunnittelua virallisesti eteenpäin.

Näyttelyn yleisöesittelyt ovat joka keskiviikko kello 15 ja 17. Muista yleisötilaisuuksista ensimmäisenä on keskustan strategisen osayleiskaavan tilaisuudet tiistaina 25.8. kello 15 ja 18. Yleiskaavasta sekä myöhemmistä muista tilaisuuksista saa tietoa Tampereen kaupungin verkkosivuilta. Tulossa on ainakin keskustan ja Tammelan kehittämisen sekä raitiotien teemailtoja.

Näyttelyyn liittyy tapahtumia ja teemailtoja myös Tampereen arkkitehtuuriviikolla 27.8.–4.9.2015.

Raitiotien ensimmäinen pysäkki Nottbeckissa!

Kaupunginosia ja keskustaa yhdistävä raitiotie on nyt noin vuoden ajan kestävässä kehitysvaiheessaan. Näyttelyyn sisältyy pysyvämpi raitiotietä esittelevä tila, Tampereen ensimmäinen ”ratikkapysäkki”. Näyttelyä muutetaan ja täydennetään jatkossa.

Siellä voi tarkastella linjakarttaa jättikokoisena, tutkia raitiotiekatujen yleissuunnitelmia ja seisakkeiden saavutettavuuskarttaa, tunnustella omin käsin rautakiskoa tai perehtyä kaupungin raitiotiehistoriaan laatikkoon mahtuvassa museossa.

Lastenkulttuurikeskus Rullan ideoinnin pohjalta voi jokainen rakennella näyttelyssä mielensä mukaisen vaunun kytkettäväksi linjoille.

Keskustan strateginen osayleiskaava nähtävillä

Yleiskaava on juridinen asiakirja, joka ohjaa asemakaavoitusta ja muuta suunnittelua. Keskustan yleiskaavassa on esitetty keskustan asukasluvun kasvattamista noin 15 000 uudella asukkaalla.

Ydinkeskustan liike-elämän toimintaedellytysten kehittämistä tavoitellaan mm. korttelikehittämisen avulla, lisäämällä maanalaista pysäköintiä ja parantamalla voimakkaasti kävely-ympäristön viihtyisyyttä. Virkistysyhteyksiä keskustasta Kauppiin, Pyynikille ja Iidesjärvelle kehitetään. Liikenteen osalta tavoitteena on keskustan helppo saavutettavuus kaikilla kulkumuodoilla.

Keskustan yleiskaavaehdotus on nähtävillä 4.9.2015 asti. Palaute (muistutus) ehdotuksesta on jätettävä nähtävillä olon aikana.

Keskustan kehittämisohjelma vie videolennolle

Maailmassa ainutlaatuista järvenrantakaupunkia esitellään nyt uudesta näkökulmasta. Keskustan tulevaa kaupunkirakentamista esittelevä videoanimaatio vie lennolle tulevaisuuteen. Lisäksi näyttelyssä on esillä ohjelmaluonnoksen sisältöä havainnollistavia kuvia ja karttoja. Jaossa on tiivistelmiä ja esitteitä.

Keskustan kehittämisohjelma 2015–2030 liittyy keskustan strategiseen osayleiskaavaan. Kaupunginhallituksen suunnittelukokous käsitteli kehittämisohjelman päivitysluonnosta kokouksessaan 9.2.2015. Hyväksymispäätös tehtäneen syksyn 2015 aikana.

» Tapahtumat

» Raitiotie

» Keskustahanke

» Arkkitehtuuriviikko
www.arkkitehtuuriviikko.fi

» Keskustan strateginen osayleiskaava

Teksti: Anna-Leea Hyry

Lisätietoja

Raitiotie/
Yhdyskuntasuunnittelupäällikkö
Hanna Montonen
Puhelin 040 801 6952
Projektipäällikkö
Ville-Mikael Tuominen
Puhelin 050 343 0700
Keskustan kehittämisohjelma 2015 - 2030/
Arkkitehti
Minna Seppänen
Matkapuhelin 040 150 9857
Hankejohtaja
Tero Tenhunen
Puhelin 050 540 2860
Keskustan strateginen osayleiskaava/
Kaavoitusarkkitehti
Dani Kulonpää
Puhelin 03 5656 5423
Yleiskaavapäällikkö
Pia Hastio
Puhelin 040 801 6917