kuva

Kaupungin Teknisen luovuuden palkinto etäopastusjärjestelmän kehittäjille

30.09.2014 kello 13:20

Tampereen kaupungin Teknisen luovuuden palkinnon sai tänä vuonna kolmen hengen työryhmä, joka on kehittänyt etäopastusjärjestelmän. Yhteensä 5100 euron palkinto myönnettiin Delta Cygni Labs Oy:n toimitusjohtaja Boris Krassille, varatoimitusjohtaja Nicolas Philipponille ja hallituksen puheenjohtaja Sauli Kivirannalle. Palkinnon jakotilaisuus oli 30.9.2014 Raatihuoneella.

Palkitsemistoimikunnan mukaan tämän vuoden ehdokkaista valittu Delta Cygni Labs Oy:n työryhmä on osoittanut teknistä luovuutta ja innovatiivisuutta omaperäisellä tavalla.

– Luotu kommunikointijärjestelmä sisältää ennennäkemättömiä elementtejä ja sillä on tarvelähtöisyydessään menestymismahdollisuudet markkinoilla, toimikunta toteaa palkitsemisperusteluissaan.

Krassi, Philippon ja Kiviranta ovat kehittäneet huollon etäopastukseen tarkoitetun järjestelmän. Se mahdollistaa pitkienkin matkojen päässä olevien laitteiden huoltamisen nopeasti ilman, että laitteen huoltoon perehtyneen asiantuntijan tarvitsee matkustaa huoltamaan laitetta. Laitteen luona tapahtuvan teknisen huollon voi periaatteessa tehdä kuka tahansa.

Etäopastus perustuu ääni- ja kuvayhteyteen sekä mahdollisuuteen osoittaa erilaisten värikoodien avulla huollettavasta laitteesta ne alueet, joilla tulee operoida ja joihin ei tule koskea. Värikoodeilla ja -osoittimella voidaan havainnollistaa muun muassa toimenpiteiden järjestystä ja vääntösuuntaa. Etäopastus-laite voi parhaimmillaan tuoda yritykselle merkittäviä kustannushyötyjä, koska aikaa ei kulu huoltomiehen odotteluun.

Palkittujen seuraava haaste on laajentaa etäopastuslaitteen markkinointia sarjatuotannon käynnistämisen avulla. Tähän saakka jokainen kommunikointiyksikkö on tehty käsityönä.

– Tuotteistamisen viimeisen askeleen eteen on tehty työtä, mutta käynnistämiseen tarvittavien resurssien löytäminen on haasteellista, palkittu työryhmä kertoo.

Tampereen kaupungin teknisen luovuuden palkinnot myönsi kaupunginhallituksen nimeämä palkitsemistoimikunta, johon kuuluvat professori Markku Mattila (pj.), Tero Arvonen, Anni Tolonen, Riitta Juusenaho, Riitta Lavikka ja Sami Pesonen. Sihteerinä toimii Minna Jalonen.

Tampereen kaupunki on jakanut Teknisen luovuuden palkintoja vuodesta 1981 lähtien.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Boris Krassi, [email protected]
tai p. 040 766 6956 sekä palkitsemistoimikunnan puheenjohtaja Markku Mattila, [email protected] tai p. 0400 736603

Teksti: Raija Lindell