kuva

Hämeenkadun uusissa valokuvioissa nähdään pöllö, kettuja, lintuja ja metsää

20.08.2015 kello 10:38

Hämeenkadun uudet valokuviot on nyt valittu. 23. lokakuuta avattavilla Valoviikoilla Hämeenkadun yllä nähdään pöllö, kettuja, lintuja ja metsää. Tamperelaiset saivat vaikuttaa valokuvioiden valintaan arvioimalla eri vaihtoehtoja. Kysely oli vastattavissa kaupungin nettisivuilla 5.-16.8. ja siihen saatiin 3261 vastausta.

Kyselyssä vastaajat arvioivat yhdeksää erilaista vaihtoehtoista valokuviota. Arvioitavina oli erilaisia eläin- ja luontoaiheita, joita arvioitiin asteikolla 1-4. Tamperelaisten mielestä suosituin kuvio oli pöllö, joka sai 1597 ykkössijaa. Seuraavaksi suosituimmat olivat ketut (1290), linnut (1140), siili (982) ja metsä (923). Perhoset (629), kukat (516), etana (399) ja kukkakori (393) miellyttivät tamperelaisia vähiten.

Lopullisen päätöksen Hämeenkadulle tulevista valokuvioista teki Valoviikkojen uudistamista toteuttava työryhmä, johon kuuluu kaupungin edustajien lisäksi keskustan yrittäjiä.

- Työryhmä valitsi kolme kyselyssä eniten kannatusta saanutta eläinhahmoa eli pöllön, ketut ja linnut. Halusimme, että valokuvioiden kokonaisuudesta tulisi mahdollisimman monipuolinen, joten eläinhahmojen lisäksi neljänneksi kuvioksi valitsimme metsän, projektipäällikkö Markus Joonas Tampereen kaupungilta kertoo.

Jokainen kuvio toistuu Aleksis Kiven kadun ja Hämeenpuiston välisellä Hämeenkadun osuudella kolme kertaa. Valokuviot on suunnitellut MK Illumination.

Hämeenkadun valokuvioiden lisäksi koko Valoviikot-tapahtuma uudistuu tänä vuonna. Valoviikot levittäytyvät Tampereen katukuvassa entistä laajemmalle alueelle ja tapahtumassa nähdään useita erilaisia valaistusideoita. Valaistuksen lisäksi uudistetaan myös tapahtuman sisältöä.

Valoviikot on Tampereen kaupungin ja Tampere Tunnetuksi ry:n vuosittain järjestämä yhteinen tapahtuma. Ensimmäiset Valoviikot järjestettiin Tampereella syksyllä 1966, joten tänä vuonna vietetään 50. Valoviikkoja.

» Valoviikot
http://www.valoviikot.fi/

Teksti: Aila Rajamäki

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Markus Joonas
Matkapuhelin 050 345 0705
Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi