Lue lisää Tampereesta

Tampereen kaupungin verkkosivut
www.tampere.fi

Tampere All Bright -sivusto
www.tampereallbright.fi

Tampere

Vetovoimainen Tampere

Suomalaiset valitsevat vuosi toisensa jälkeen Tampereen suosituimmaksi paikaksi elää ja asua. Tampereen yliopistot ja ammattikorkeakoulu ovat niin ikään aina maan suosituimpia, samoin erikoislukiot ja ammatillinen koulutus.

Tampereella on ja kaupungissa koulutetaan koko ajan lisää osaavaa ja paikkakuntaan sitoutunutta työvoimaa yritysten tarpeisiin. Työntekijät tekevät yrityksen. Fiksut yritykset hakeutuvat sinne, missä on saatavilla hyvää työvoimaa.

Joka kuudes tamperelainen on korkeakouluopiskelija. Kaupungin jalkakäytävät ja kahvilat siis pursuavat uusia ajatuksia, näkemyksiä ja ideoita. Yritysten uudistumiskyky on Tampereella taattu.

Tampereen logistinen sijainti läntisen Suomen keskuksena ratojen ja pääteiden solmukohdassa lähellä satamia on yrityksille kiistaton etu. Tampere-Pirkkalan lentoasemalta lähtevät suorat yhteydet useisiin Euroopan kohteisiin.

Toiseksi suurin talousalue

Tampereen seutu on myös merkittävä markkina-alue. Tampere naapurikuntineen muodostaa Suomen toiseksi suurimman, 350 000 asukkaan talousalueen. Seudun vahvuuksia ovat perinteikäs ja uudistunut valmistava teollisuus, vahva ja monipuolinen tietoalojen teollisuus sekä vahva tutkimus- ja kehitysosaaminen yliopistoineen, tutkimuslaitoksineen ja teknologiayhtiöineen.

Tampere on riittävän iso, mutta tarpeeksi pieni, jotta monet asiat hoituvat yhä henkilötasolla. Tampere yhdessä naapurikuntien kanssa muodostaa kokonaisuuden, jossa löytyy mahdollisuuksia niin kaupunkimaiseen kuin väljempäänkin asumiseen päällekkäin, rinnakkain tai omakotitalossa.

Kukaan ei elä kuitenkaan pelkästä työstä. Tampereella on työntekijöille loistavat kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut ja harrastusmahdollisuudet kirjastoista urheiluhalleihin, lenkkipoluista teattereihin ja tapahtumiin. Nämä ovat asioita, jotka tekevät Tampereesta Suomen suosituimman kaupungin.