Opetus

Kuvataidekoulu - kuvataiteen perusopetus lapsille ja nuorille

Kuvataiteen perusopetus on tarkoitettu tamperelaisille 7-18 –vuotiaille lapsille ja nuorille. Opetus etenee tavoitteellisen ja etenevän opetussuunnitelman mukaan ammattitaitoisten opettajien johdolla.

Opiskelu tapahtuu iltapäivisin ja iltaisin kerran viikossa. Opintokerran pituus vaihtelee oppilaan iän mukaan. Lukuvuonna 2016-2017 taiteen perusopetuksen piirissä on noin 400 oppilasta.

Sara Hildén –akatemia toimii samassa pihapiirissä Tampereen kaupungin peruskoululaitokseen kuuluva Tammelan ala-asteen kanssa, mutta hallinnollisesti koulut ovat täysin erillisiä. Kuvataidekoulussa opiskelu ei siis edellytä ala-asteen vaihtoa. Pyrkiminen Tammelan ala-asteen kuvataidepainotteiselle luokalle tapahtuu oppilaan siirtyessä peruskoulun kolmannelle luokalle.

Haku kuvataiteen perusopetukseen

Oppilasvalinta laajan oppimäärän ensimmäiselle vuosikurssille tapahtuu näytetöiden ja pienimuotoisen valintakokeen avulla. Oppilasvalintaan voivat osallistua ko. vuonna 7 vuotta täyttävät tamperelaiset lapset. Tultuaan hyväksytyksi oppilas voi opiskella koulussa 18-vuotiaaksi asti. Muille vuosikursseille otetaan oppilaita mikäli paikkoja vapautuu. Hakuaika uusille oppilaille, sekä täydennyspaikoille on huhti-toukokuussa.

Kaikille avoimet kurssit

Taiteen perusopetuksen lisäksi Sara Hildén –akatemia järjestää kaikille avoimia kursseja, joihin oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Näistä saa tietoja elokuussa toimistostamme tai työväenopiston syyslukukauden esitteestä, joka jaetaan koteihin. Myös kesäkuun alun kuvataidekursseille pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kesäkurssit 2017

Maksut

Kuvataiteen perusopetuksen lukukausimaksut vaihtelevat oppilaan iän ja opintojen mukaan. Lukuvuonna 2016-2017 lukukausimaksut ovat 100-160 euroa.

Kaikkien avointen kurssien maksut löytyvät kyseisen kurssin kohdalta.


Sivun alkuun