Mestarit kameran takaa

Sampolan auditorio tiistaisin klo 17.30-21.00

Tunnetut suomalaiset valokuvaajat vierailulla! Kuvaajat kertovat itsestään ja työstään kuviensa kera.

10.10.2017 luontokuvaaja, kirjailija Sami Karjalainen

Sami Karjalainen on palkittu tietokirjailija ja valokuvaaja. Hänelle on myönnetty tiedonjulkistamisen valtionpalkinto ja hänet on valittu Fotofinlandia-finalistiksi. Esityksessään Karjalainen kertoo kirjaprojekteistaan ja monista erilaisista kuvausmenetelmistä, joita hän hyödyntää hyönteisten valokuvauksessa.

24.10.2017 luontokuvaaja, kirjailija Markus Varesvuo

Lintuja ammatikseen yli kymmenen vuotta kuvannut Varesvuo on Suomen luontokuvauksen kansainvälisesti menestyneimpiä kärkinimiä. Hänen töitään on palkittu sekä kotimaassa että ulkomailla. Varesvuo on julkaissut kymmenkunta kirjaa yhdeksässä eri maassa.

7.11.2017 Hei, me näppäillään! Sakari Pälsi ja Jussi Aalto

Sakari Pälsi (1882-1965) oli tutkimusmatkailija, arkeologi, kirjailija, valokuvaaja ja kansatieteellisten elokuvien tekijä, jonka taipaleelle mahtui niin valoa kuin varjoakin. Valokuvaaja Jussi Aalto on tutkinut Pälsin valoja ja varjoja hänen valokuvistaan jo vuodesta 1973 alkaen. Tällä luennolla Aalto "keskustelee" Pälsin kanssa hänen aikaansa edellä (Pälsi teki vuonna 1930 kirjan "Näppäilkää hyviä kuvia") olleesta valokuvausfilosofiastaan Pälsin ja omien kuviensa äärellä.


Sivun alkuun