Maksukäytäntö

Kurssimaksu on ilmoitettu kurssin kohdalla. Kurssin voi maksaa joko Vetuma-maksuna tai laskutettuna.

Alennukseen oikeutettu opiskelija ei maksa ilmoittautumisen yhteydessä. Alennusta on haettava ennen kurssin alkamista. Kun alennus on myönnetty, maksu maksetaan vahvistusviestin linkin kautta. Jos sinulla ei ole sähköpostia tai olet imoittautunut puhelimitse, saat laskun toimistosta alennusta hakiessasi, ks. opintosetelialennukset.

Vetuma-maksuna:

1) Siirry maksamaan ilmoittautumisen lähettämisen jälkeen tulevasta Siirry maksamaan -linkistä suoraan pankkiin, Sportti- tai Kulttuuripassiin tai Smartum-saldoon. Odota maksamisen jälkeen, että siirryt takaisin ilmoittautumisohjelmaan. Maksusta tulee vahvistusviesti antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Huom. Maksu tulee suorittaa samassa istunnossa. Jos maksaminen keskeytyy, sinun tulee odottaa laskua tai maksaa vahvistusviestin linkin kautta.

2) Jos ilmoitit sähköpostiosoitteen, saat ilmoittautumisesta vahvistusviestin. Viestissä on maksulinkki, jolla pääsee maksamaan kurssia kurssin alkamiseen saakka. Jos ilmoittauduit kerralla useammalle kurssille, maksulinkki on voimassa siihen saakka, kunnes ensimmäinen kurssi alkaa.

Myös varasijalta paikan vastaanottava voi paikan vahvistamisen jälkeen maksaa linkin kautta, jos kurssi ei ole vielä alkanut.

Laskutettuna:

lasku lähtee kurssin alkamispäivän jälkeen. Lähteneisiin laskuihin lisätään 5 euron laskutuslisä. Laskun voi maksaa nettipankissa tai rahalla ja rahaan rinnastettavilla palveluseteleillä Kahvila Pulinan tai Kahvila Messin kassalle. Jos kurssi on ehtinyt alkaa, varasijalta paikan ottavalle lähetetään aina laskutuslisällinen lasku.


● Kurssimaksu palautetaan, jos kurssi peruuntuu.
● Jos opiskelija ei tule kurssille tai keskeyttää opiskelunsa henkilökohtaisista syistä, mm. sairastuminen
tai työeste, kurssimaksu on maksettava. Maksu on sama riippumatta siitä, kuinka monelle oppitunnille opiskelija on osallistunut.
● Kurssin hinnassa on huomioitu, että opettajan sairastumisen vuoksi yhden kerran peruuntuneiden tuntien tilalle ei välttämättä järjestetä korvaavaa kertaa.
● Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät jo huomautuslaskua varten Lindorffille.

Joillakin kursseilla on kurssimaksun lisäksi materiaalimaksu, joka maksetaan käteisellä opettajalle. Maksusta on maininta kurssin esittelytekstissä. Opiskelu- ja työtarvikkeet sekä oppimateriaalin opiskelija hankkii ja maksaa itse. Esiintyvissä ryhmissä voi opiskelijalle tulla myös pukukustannuksia tai vastaavaa.

Maksullisilla kursseillamme ei ole ilmaisia tutustumiskäyntikertoja.

Maksukäytäntömme perustuu Lakiin vapaasta sivistystyöstä 24 § Opiskelijoilta perittävät maksut:

  • Opiskelijoilta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.
  • Jos opiskelijamaksua ei ole suoritettu eräpäivänä, saadaan vuotuista viivästyskorkoa periä eräpäivästä siten kuin korkolaissa (633/1982) säädetään.
  • Maksu saadaan periä ilman tuomiota tai päätöstä siten kuin verojen ja maksujen perimisestä ulosottotoimin annetussa laissa (367/1961) säädetään.

Laskuihin liittyvissä sisältökysymyksissä otathan yhteyttä opiston toimistoon puh. 040 8016471. Laskujen suorittamiseen liittyvissä asioissa ota yhteyttä suoraan laskutukseen, puh. 03 5656 4465 tai laskutus@tampere.fi

Huomautuslaskuista yhteys suoraan Lindorffille soittamalla puh. 02 2700 550 tai itsepalvelukanavan kautta:

Lindorff24


Sivun alkuun