Kurssit     Ilmoittautuminen     Opistoinfo     Haku    Palaute    AlkuYleisluennot

Tieto

Oppiminen ja kasvatus
Filosofia
Psykologia
Historia ja sukututkimus
Kulttuuri
Tietoa aktiiviseen kansalaisuuteen
Tietotekniikka
Videokoulutus
Ympäristö ja merenkulku
Puutarha
Löytöjä


Terveyden edistäminen
Terveys ja itsehoito
Tanssi
Terveysliikunta
Jooga ja itämaiset harjoitukset
Kotitalous

Kädentaito
Tekstiilityö
Askartelu
Tekninen työ

Taide
Teatteri- ja puheilmaisu
Kirjoittaminen / Viita-akatemia
Musiikki
Kuvataide

Kielet
Suomi
Ruotsi
Englanti
Saksa
Ranska
Venäjä
Espanja
Italia
Muut kielet

Tästä linkistä tarkemmat kurssitiedot: KURSSIOHJELMA

Katso tästä linkistä opetuspaikkojen osoitteet: Opetuspaikat

KIELET

Kielten opetuksen tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa sellaisen käytännön kielitaidon, jolla hän selviää itselleen tarpeellisissa arkielämän tilanteissa, opiskelijalle muodostuu myönteinen kuva itsestään niin kielen oppijana kuin käyttäjänäkin ja hänen oppimaan oppimistaitonsa kehittyvät. Opiston tavoitteena on tarjota jatkumona tasolta toiselle eteneviä kielikursseja yleisimmissä kielissä, sekä myös harvinaisempien kielten kursseja. Opisto ohjaa opiskelijoita taitotavoitteelliseen kielten opiskeluun.

Opetuksen suunnittelusta vastaavat

FM Kristiina Kestinen, puh. 040 806 2369, kristiina.kestinen (at)tampere.fi (suomi, kotouttamiskurssit)
FM Anneli Rousti-Klemetti, vastaanotto ma klo 13.30-14.30, puh. 050 390 4606, anneli.rousti-klemetti(at)tampere.fi (englanti Ylöjärvellä, muut kielet)
FM Katriina Toivonen-Salo, vastaanotto ke klo 14.00 - 15.00, puh.040 806 2370, katriina.toivonen-salo(at)tampere.fi (englanti Tampereella, ruotsi, venäjä)
FM Kimmo Vehmas, vastaanotto ti 14.00-15.00, puh. 040 806 2401, kimmo.vehmas(at)tampere.fi (saksa, ranska, espanja, italia)

OPINTONEUVONTA

Opetuskaudella 9.1.-25.4. kielten suunnittelijat ovat varmimmin tavoitettavissa vastaanottoaikoinaan.

Kurssin valinnassa voit saada ohjausta kieltenopettajilta ja tutustua oppikirjoihin paikan päällä Sampolassa jo ennen opetuksen alkua

Voit myös soittaa ja keskustella ja kysyä kielten opiskelusta, kursseista ja oppikirjoista. Kysy rohkeasti - opettajat vastaavat mielellään!

Kaikki kieltenopettajat neuvovat kursseista oppitunneillaan ja ovat tavattavissa oppituntiensa yhteydessä.

KIELIKURSSIEN RYHMITYS

Kielikurssien ryhmitys perustuu pitkälti EU-maissa käytössä oleviin Eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoihin A1 - C2. Taitotasojen kuvaukset löydät esimerkiksi opetushallituksen sivulta http://www.oph.fi

Peruskurssit (Tasot A1 - A2)
Perustason kielenkäyttäjä – tavoitteena kielitaidon oppiminen


Perustasolla lähdetään liikkeelle ääntämisestä ja perusrakenteista sekä opitaan käyttämään kielen keskeistä sanastoa ja kielioppia. Keskeistä kielioppia ovat esimerkiksi aikamuodot: osataan puhua tämän hetken asioista, menneistä ja tulevista. Keskeistä kielioppia ovat myös lauseen muodostaminen ja sanojen perustaivutus. Keskeisellä sanastolla tarkoitetaan sanoja, joita tarvitaan jokapäiväisessä elämässä.
Perustaso vastaa lähinnä peruskoulun, keskikoulun tai lukion lyhyen kielen oppimääriä. Opiskelussa pääpaino on puhevalmiuden ja puherohkeuden harjoittelussa ja oppimisessa.
Perustason saavuttaminen vie kielestä, kurssista ja itseopiskelun määrästä riippuen 4 - 6 vuotta.
Jos opiskelustasi on kulunut useita vuosia, sinulla on ruostuneet keski-/peruskoulun tai lukion lyhyen kielen tiedot, voit valita jonkin perustason kurssin unohduksen määrän mukaan.

Jatkokurssit (Tasot A2 - B2)
Itsenäinen kielenkäyttäjä – tavoitteena kielitaidon kertaaminen ja kohentaminen


Itsenäisen kielenkäyttäjän tasolla kerrataan, vahvistetaan ja täydennetään ennen opittua. Pääpaino on puhevalmiuden ja puherohkeuden kehittymisessä.
Jos sinulla on unohtuneet pitkän kielen tiedot, tuoreet peruskoulutiedot tai vastaava kielitaito, voit valita jonkun tämän tason kursseista. Jatkokurssit sopivat myös sinulle, joka olet opiskellut kieltä enemmänkin, mutta et ole käyttänyt sitä pitkään aikaan.

Syventävät kurssit (Tasot B2 - C1)
Taitava kielenkäyttäjä – tavoitteena kielitaidon ylläpitäminen ja hiominen

Nämä kurssit sopivat vuosia kieltä harrastaneille, jotka haluavat ylläpitää ja hioa kielitaitoaan. Tällä tasolla käytetään yleensä yksinomaan opiskeltavaa kieltä, joten kursseille osallistuminen edellyttää suhteellisen hyvää käytännön kielitaitoa ja halua puhua.

Sivun alkuun

ILMOITTAUTUMINEN

Kursseille on ennakkoilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.
Kielten ilmoittautuminen (A) alkaa 2.1. klo 15.00.
Katso tästä tarkemmat ohjeet, maksukäytännöt ja peruutusehdot.

Mikäli kuutta kokoontumiskertaa pidempi kielikurssi osoittautuu vääräntasoiseksi, voit vaihtaa sen paremmin soveltuvaan kurssiin. Ota yhteys toimistoon puh. 040 - 801 6471. Hanki oppikirja vasta, kun olet varmistanut tason sopivuuden ja kurssin alkamisen.

Jos valitsemallesi ryhmälle löytyy sopiva rinnakkaisryhmä, voit vuorotyön tai muun syyn vuoksi osallistua kahteen eri ryhmään vuoroviikoin samalla kurssimaksulla.

Ennakkoilmoittautumisajan mentyä umpeen tai kurssin jo alettua kannattaa tiedustella, vieläkö kurssilla on tilaa. Myös kurssin vaihtaminen kesken lukukauden on perustelluista syistä mahdollista.

YLEISET KIELITUTKINNOT

Tampereen työväenopisto ei enää järjestä kielitutkintoja. Tutkintopäivät ja järjestämispaikat löydät OPETUSHALLITUKSEN VERKKOSIVUILTA www.oph.fi hakusanalla kielitutkinnot.

Sivun alkuun

KIELTEN OPISKELUN AVUKSI

219803 OPI OPPIMAAN - KIELTEN OPISKELUA AIKUISENA
Sampola, 228 
pe 17.00-20.15
24.1.2014-24.1.2014,  4 oppituntia
Ritva Päivömaa
Kurssimaksu  0,00 €
Haluaisitko aloittaa kielen opiskelun ensimmäistä kertaa elämässäsi? Onko kouluaikaisista opinnoistasi vierähtänyt useampi vuosi tai vuosikymmen? Oletko unohtanut kaiken ennen oppimasi? Nyt tekisi mieli aloittaa ja ottaa härkää sarvista, mutta arveluttaa ja hieman pelottaakin. Mitä tehdä? Tule tutustumaan, keskustelemaan ja kyselemään. Pohdimme yhdessä sitä, mistä opiskelussa on kysymys. Miten aikuinen oppii? Miten muisti toimii? Mitä kielitaito on? Miten kieltä opitaan? Tunnetko oman oppimistyylisi? Mitä eri tapoja on opiskella? Mitä erilaisia mahdollisuuksia kotona työskentelyyn löytyy? Sopii myös jo opintonsa aloittaneille, jotka haluavat parantaa opiskelutekniikkaansa. Maksuton. Ilmoittautuminen alkaa 2.1.2014 15:00:00

219804 KIELIOPPITERMIT TUTUIKSI
Sampola, 228 
pe 17.30-20.00
7.2.2014-14.2.2014,  6 oppituntia
Ritva Päivömaa
Kurssimaksu  18,00 €
Mitä on kielioppitermien takana? Tutustumme kielten opiskelussa käytettäviin tärkeimpiin kielioppitermeihin ja -käsitteisiin. Kurssi sopii tueksi minkä tahansa kielen opiskeluun sekä opintojen alku- että jatkovaiheessa. Monisteet sisältyvät maksuun. Ilmoittautuminen alkaa 2.1.2014 15:00:00KIELTEN OPETTAJILLE

120388 ASK THE NATIVE - englannin opettajien kyselytunnit
Sampola, 228 
pe 14.30-16.30
24.1.2014-21.3.2014,  8 oppituntia
Robert Hollingsworth
Kurssimaksu  0,00 €
Kolmen kerran tapaaminen englannin opettajille 24.1., 14.2. ja 21.3. Setvimme syntyperäisen opettajan kanssa opetuksessa esille tulleita kieliongelmia ja tutustumme uuteen sanastoon ja ilmiöihin. Voit tuoda omia kysymyksiäsi. Ilmoittautuminen alkaa 2.1.2014 15:00:00

120737 ¿QUÉ APRENDER DEL ESPAÑOL?
Sampola, 227 
pe 17.00-18.30
14.2.2014-14.3.2014,  6 oppituntia
Javier Garrocho
Kurssimaksu  0,00 €
Recursos didácticos y pedagógicos para profesores de español. Un curso de tres sesiones sobre el vocabulario moderno y juvenil, en particular en las NNTT. Se tiene la posibilidad de hablar sobre todos los problemas en el desarrollo de las clases de español. Espanjan opettajille tarkoitettu tapaaminen syntyperäisen opettajan kanssa , jossa setvimme oppimisessa ja opetuksessa esiintyviä kieliongelmia. Ilmoittautuminen alkaa 2.1.2014 15:00:00Linkkejä kieltenopiskelijoille:

http://oppiminen.yle.fi/kielet
Yleisradion verkkosivuilla opiskeluaineistoa moneen eri kieleen. Katso myös Abitreenit ja Ykitreenit.

www.edu.fi/etalukioetusivu/
Opetushallituksen verkkosivuilla opiskeluaineistoa ruotsin, englannin, saksan, ranskan, espanjan ja venäjän opiskelijoille.

http://www12.uta.fi/selfaccess/?menu=fin
Tampereen yliopiston kielikeskuksen itseopiskelustudio

https://kielikeskus.jyu.fi/eoto/materiaalipankki/testatkaa-kielitaitonne
Jyväskylän yliopiston soveltavan kielentutkimuksen keskuksen sivusto.

Sivun alkuun