Vanhan kirjastotalon perusparannus ja muutostyöt

Vanha kirjastotalo Tampereen keskustassa on valmistunut vuonna 1925 arkkitehtien Jussi ja Toivo Paatelan
suunnitelmien pohjalta. Rakennus muutettiin suuressa peruskorjauksessa Tampereen kaupungin
kouluviraston ja kulttuurin tiloiksi vuosina 1986 - 1988.

Hankkeen tavoite:

Nyt käynnissä olevan hankkeen tavoitteena on keskittää kulttuuripalvelujen toiminnallisia ja hallinnollisia tiloja yhteen rakennukseen sekä tiivistää yhteistyötä kolmannen sektorin ja kaupungin muiden toimijoiden kanssa. Uudistamisen myötä Vanhaan kirjastotaloon siirtyvät Lastenkulttuurikeskus Rulla, Maahanmuuttajainfo Mainio ja kulttuuripalvelujen hallinto.

Muutostyöt:


Vanhan kirjastotalon muutostyöhanke käsittää koko rakennuksen ilmastoinnin perusparannuksen ja huonetilojen osittaiset muutostyöt uusien toimijoiden, kuten Lastenkulttuurikeskus Rullan tiloissa. Muita suurempia muutoksia ovat uuden esteettömän sisäänkäynnin rakentaminen Laikun lavan puolelle ja pääkerroksen yleisö-wc:iden siirto sen yhteyteen 1. kerrokseen.

Sähkölaitteisiin, - asennuksiin ja valaisimiin tehdään muutoksia ainoastaan tilamuutosten yhteydessä, uusi paloilmoitinjärjestelmä rakennetaan koko taloon. Rakennuksen ulkovaippaan tulevat muutokset ja korjaustyöt kohdistuvat ainoastaan 1.kerroksen sisäänkäynteihin ja uuden IV-konehuoneen ilmasäleikköjen asennuksiin. Samoin rakennuksen sisätiloissa jäävät muutostöiden ulkopuolelle kaikki ne tilat, joissa ei tehdä taloteknisiä tai toiminnallisia muutoksia. Näitä tiloja ovat mm.musiikkisali ja galleriatilat.

Rakennuksen tilat sijoittuvat neljään toimintakerrokseen ja kellarikerrokseen, jossa sijaitsee ainoastaan varasto- ja sosiaalitiloja sekä rakennuksen tekniset tilat; uusi ilmastointikonehuone, sähköpääkeskus ja muuntamo. Kellarikerroksen ilmanvaihtokoneet palvelevat 2. kerroksen uusittavaa ilmanvaihtoa.

Rakennustöiden toteutus ja aikataulu:

Vanhan kirjastotalon rakennustyöt alkoivat helmikuussa 2017. Rakennustyöt valmistuvat keväällä 2018. Kustannusarvio on 2,5 M€.

Lisätietoja: rakennuttajainsinööri Tero Keisu, p. 040 621 3217