Haukiluoman päiväkoti, uudisrakennus

Haukiluoman uusi päiväkoti rakennetaan uudelle tontille Haukiluoman alueelle, osoitteeseen Runkokatu 5. Tontin pinta-ala on noin 6000 m².

Päiväkoti on mitoitettu kahdeksalle lapsiryhmälle eli noin 190 lapselle ja sen kokonaisala on 2 485 brm2.Tilat on suunniteltu siten, että yhteisiä tiloja voidaan vuokrata muun muassa alueen asukkaille iltaisin.

1.kerros

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat neljä päiväkodin ryhmätilaa, ruokasali linjastoineen ja sali, palvelukeittiö, keskusvarasto, siivouskeskus ja kodinhoitotila sekä pienkeittiötila. Iltakäytön tilat (sali ja ruokasali, pienkeittiö ja eteistila) ovat rajattavissa muista tiloista. Sali on yhdistettävissä ruokasaliin esimerkiksi isompia yleisötilaisuuksia varten. Salin pohjoispuolen seinälle sijoitetaan siirrettävä näyttämö. Kaikista ryhmätiloista on suora yhteys yhteistiloihin sekä leikkipihalle märkäeteisen kautta. Märkäeteisissä on erilliset kuivaushuoneet. Henkilökunnan sosiaalitilat sijaitsevat väestönsuojassa.

2.kerros

Toisessa kerroksessa sijaitsevat neljä päiväkodin ryhmätilaa, hallinnon tilat, kaksi päivähoidon monitoimitilaa sekä ilmastointikonehuone. Lasten kulku päiväkodin sisällä ensimmäisen kerroksen välillä tapahtuu sisäportaiden kautta. Yhteys ryhmätiloista leikkipihalle on katetun terassin ja kylmän ulkoportaan kautta. Hallinnon tilat ovat yhteiskäyttöiset koko rakennuksen henkilökunnalle.


Aikataulu: Rakennustyöt alkavat syksyllä 2017 ja valmistuvat marraskuussa 2018.

Kustannusarvio: Hankkeen kustannusarvio on 5,906 M€ (alv 0)

Rakennuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy, projektipäällikkö Sinikka Vähämaa

Sijainti: Runkokatu 5, 33340 Tampere