Tilannekatsaus 4.4.2017

05.04.2017 08:12

Onkiniemen kiinteistössä ja lämpökeskuksessa (ns. voimalassa) tehdyissä asbestimittauksissa on havaittu asbestia eri puolilla kiinteistöä yleisissä ja vuokralaisten tiloissa. Alla olevassa liitteessä on esitetty yleiset tilat, joissa pyyhintä- ja ilmamittauksissa on löytynyt asbestia. Vuokralaisten tilojen mittaustuloksista tiedotamme vuokralaiskohtaisesti.

Varsinaisia asbestilähteitä ei ole vielä varmennettu. Kartoitus niiden paikallistamiseksi on käynnissä. Yleisten tilojen puhdistus alkoi jo viime viikolla 29.3. ja työ jatkuu tällä viikolla. Puhdistuksen jälkeen tiloista otetaan Aluehallintoviranomaisten ohjeiden mukaisesti uusintamittaus, jonka perusteella tilan turvallista käyttöä voidaan arvioida. Uusintamittausten perusteella joidenkin tilojen väliaikaisesta käyttöönotosta voidaan sopia vuokralaiskohtaisesti. Väliaikaisesti käyttöön otettavista tiloista otetaan puhtausnäytteet säännöllisesti.

Kiinteistön kokonaistilannetta arvioidaan asbestikartoituksen valmistumisen jälkeen. Mikäli kiinteistön käytön turvallisuutta ei voida taata, niin vuokrasopimukset joudutaan irtisanomaan. Vuokralaisten on hyvä varautua vaihtoehtoisten tilojen vuokraamiseen.

Tiedotustilaisuus vuokralaisille järjestetään maanantaina 10.4.2017.

» LIITE-ONKINIEMI_TEHDASRAKENNUS_POHJAKUVA.pdf (pdf, 401 KB)« Takaisin listaukseen