Onkiniemen tehdaskiinteistön asbestiselvitykset jatkuvat

24.03.2017 13:28

Onkiniemessä sijaitsevasta vanhasta tehdaskiinteistöstä otetuissa näytteissä on kahdessa tilassa havaittu asbestia. Tampereen Tilakeskus jatkaa näytteiden ottoa sen selvittämiseksi, onko muissa tiloissa viitteitä asbestivaurioista. Kiinteistössä toimii vuokralaisina urheilu- ja kulttuurialan toimijoita.

Kiinteistön viidennestä kerroksesta löydettiin asbestia pyyhintäkokeesta. Tila toimii museon varastona, ja se on nyt käyttökiellossa. Neljännestä kerroksesta löydettiin asbestia ilmamittauksessa. Myös tämä tila on museon ja kirjaston varasto. Varaston lisäksi sen viereiset tilat asetettiin käyttökieltoon.

Kiinteistöstä otetaan lisää näytteitä ja tehdään jatkoselvityksiä. Jatkotoimenpiteistä päätetään tulosten perusteella, ja Tampereen kaupunki on yhteydessä kiinteistön vuokralaisiin.

Siltä varalta, että Onkiniemen kiinteistön tiloja joudutaan sulkemaan, Tampereen kaupunki selvittää mahdollisuudet tarjota väliaikaisia korvaavia tiloja kiinteistössä toimiville. Tiloissa on varsin monenlaista toimintaa eikä yhdessä paikassa sijaitsevaa samantapaista tilaratkaisua olen tarjolla, mutta hajasijoituksilla voidaan vastata ehkä osaan tarpeista.

Onkiniemen kiinteistön tulevaisuus on tarkoitus ratkaista laaditun yleissuunnitelman pohjalta käynnistettävän Särkänniemi-Onkiniemi-Mustalahti -asemakaavatyön yhteydessä, tämä on asemakaavoitusohjelmassa vuonna 2019.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Petri Mölsä
puhelin 040 543 4181, sähköposti [email protected]

Kiinteistöpäällikkö Jussi Kuoppala
puhelin 040 620 6368, sähköposti [email protected]« Takaisin listaukseen