Talvitielle nousee uusi päiväkotirakennus

07.04.2017 08:16

Talvitien uuden päiväkotirakennuksen työmaalla juhlitaan tänään perjantaina 7.4.2017 harjannostajaisia. Uusi, kaksikerroksinen rakennus nousee vanhan vuonna 1983 valmistuneen ja viime vuonna puretun Härmälän päiväkodin ja neuvolan tontille. Osa rakennuksen tiloista on tarkoitettu myös alueen asukkaiden käyttöön ns. asukastalona talon oman toiminta-ajan ulkopuolella.

Härmälän pienten lasten yksiköllä vastataan osaltaan alueen lisääntyneeseen palvelutarpeeseen. Uudesta päiväkodista tulee ns. pienten lasten yksikkö, jossa on 140 päivähoitopaikkaa alle 6–vuotiaille lapselle sekä 70 esi- ja alkuopetuksen oppilaspaikkaa.

Korkea ruokasali toimii rakennuksen kokoavana tilana, johon on suora yhteys ryhmä-, opetus- sekä hallinnon tiloista. Avoin perusratkaisu mahdollistaa tilojen joustavan käytön käyttäjän tarpeita mukaillen. Toisessa kerroksessa sijaitsee kaksi tuplaryhmää sekä esi- ja alkuopetuksen sekä hallinnon tilat. Opetustilojen aulatilaa hyödynnetään irtokalustein muunneltavana opetustilana. Opetustilojen viereinen tupla-ryhmä on suunniteltu siten, että sitä voidaan hyödyntää opetustiloina, mikäli lapsi- ja oppilasmäärät tulevaisuudessa muuttuvat. Henkilökunta- ja hallintotilat ovat yhteisiä kaikille käyttäjille

Rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa ja toiminta käynnistyy loppukesästä 2017. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat hankesuunnitelman mukaisesti 6 200 000 euroa.

Talvitien päiväkodin ovat suunnitelleet:
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy, Tarmo Peltonen, Noora Aaltonen ja Ilari Airikkala
Pohjarakenne suunnittelu: Tampereen Infra, Jori Lehtikangas
Rakennesuunnittelu ja elementtisuunnittelu: Sweco Rakennetekniikka Oy, Pekka Jaatinen ja Kalle Järvinen
LVI suunnittelu: Rejlers Oy, Ilkka Sippola
Sähkösuunnittelu: Karawatski Oy, Iiro Karawatski

Kohteen rakentajina toimivat:
Pääurakoitsijana, Visura Oy
LVI-urakoitsijana, Hämeen Ilma-Tec Oy
Sähköurakoitsijana, WSK-Sähkö Oy
Rakennusautomaatiourakoitsijana, Schneider Electric Finland Oy

Rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilakeskus Liikelaitos. Hankearkkitehtinä on toiminut Jarmo Viljakka, hankevastaavana Jukka Kauppinen ja projektipäällikkönä Jukka Vairema.

Myös valvonta on toteutettu Tilakeskuksen omana työnä. Rakennustöiden valvojana Jouni Huhtivuo, LVI-töiden valvojana Ilkka Levonen ja sähkötöiden valvojana Tuukka Tuominen.« Takaisin listaukseen