Tampereen kansainvälisen koulun remontti on loppusuoralla

18.05.2017 12:55

Kolme vuotta kestänyt Kansainvälisen koulun Fistan uudisrakennus ja perusparannus alkaa olla loppusuoralla. Rakennustyöt valmistuvat heinäkuun alussa. Uudistetun liikuntasalin lattia on enää lakkaamista vailla.

Tampereen kansainvälinen koulu on valmistunut vuonna 1954. Oppilasmäärä noin 570 oppilasta. Nyt toteutettavan perusparannuksen ja laajennuksen myötä koulun oppilasmäärä esiopetus mukaan lukien tulee olemaan noin 770. Hankkeen toteutuksen jälkeen koulurakennus laajennuksineen on kokonaan koulun omassa käytössä. Koulurakennuksen nykyinen Satakunnankadun viereinen rakennussiipi puretaan uuden ja isomman laajennussiiven alta.

Suunnittelun yhtenä tärkeänä lähtökohtana on ollut varjella koulurakennuksen hyvin säilynyttä ilmettä ja sopeuttaa uudisrakentaminen täydentämään sitä. Perusparannuksen yhteydessä rakennuksen talotekniikka parannetaan täyttämään nykypäivän vaatimukset. Uudisrakentamisessa tavoitteena on päästä energialuokkaan A, perusparannusosassa energiankulutusta pyritään vähentämään nykyisestä mahdollisimman paljon.« Takaisin listaukseen