Itsenäisyyden juhlavuoden suurin kulttuurirakentamisen hanke eteni harjannostajaisiin

10.02.2017 15:02

Seitsemän vuotta sitten yhteistyössä Tilakeskuksen kanssa käynnistynyt Tampere-talon muutos- ja lisärakennushanke on Suomen itsenäisyyden juhlavuoden suurin kulttuurirakentamisen hanke maassamme, yhteensä 22 miljoonan euron kokonaisuus, kun mukaan lasketaan myös Muumimuseon näyttelyn rakentamisen, Tampere-talon käyttöomaisuusinvestoinnit sekä hankkeeseen liittyvät muut investoinnit.

Nyt toteutettava uudistushankkeen toinen vaihe on laajuudessaan omaa luokkaansa. Toimintoja järjestellään uudelleen ja mahdollistetaan myös uutta toimintaa tulevan kansainvälisen menestyksen takaamiseksi. Uuteen laajennusosaan sijoittuvat kongressi, kokous ja juhlatilat sekä pienen salin pukutilat. Olemassa olevan rakennuksen sisällä toteutetaan mm. Muumimuseon rakentaminen, uuden ravintolan ja viinibaarin rakentaminen, uuden myymälätilan rakentaminen ja Sorsapuistosalin akustisten ominaisuuksien parantaminen.

Muumikokoelman sijoittaminen Tampere-taloon merkitsee sitä, että kokoelma saa arvoisensa tilat ja kävijät pääsevät nauttimaan Tampere-talon laajoista oheispalveluista tapahtumineen ja ravintolapalveluineen.

Kaikki tämä on toteutettu rinnan talon toiminnan kanssa, mikä on vaatinut paljon joustoa kaikilta osapuolilta, myös yleisöltä. Toimitusjohtaja Paulina Ahokas välittikin juhlapuheessaan Tampere-talon toimijoiden kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille, joihin lukeutuvat nimeltä mainiten mm. kiinteistöjohtaja, Tilakeskuksen entinen toimitusjohtaja Virpi Ekholm ja rakennuttajapäällikkö Jukka Kauppinen.

Vuonna 1990 valmistuneesta Tampere-talosta on hyvissä käsissä muotoutunut vuosien saatossa menestyksekäs, monipuolisen ja korkealaatuisen tapahtumatoiminnan näyttämö, joka 700 vuotuisella tapahtumallaan, lähes 14 miljoonan liikevaihdollaan ja muilla tuotoillaan sekä yli 350 000 vuotuisella kävijällään Pohjoismaiden suurin kongressi- ja konserttikeskus.

Kohteen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilakeskus Liikelaitos. Projektipäällikkönä hankkeessa on rakennuttamispäällikkö Jukka Kauppinen, hankearkkitehtinä Jarmo Viljakka, LVI-asiantuntijoina Erkki Saarivirta ja Tapio Hyrkäs ja LVI valvojana Ilkka Levonen. Rakennuttamistehtäviä ja rakennusteknistä valvontaa hoitaa Petri Ortju ja Jaakko Hilska, sähkötöiden valvontaa Sakari Tapiola Duco Rakennuttaja Oy:stä. Tilakeskus kiittää kaikkia työmaalla työtä tekeviä yrityksiä sekä heidän työntekijöitään sekä rakennustyön eteenpäin viemiseen osallistuneita käyttäjätahoja tähänastisesta työpanoksesta.« Takaisin listaukseen