Onkiniemen loppuraportti vahvisti asbestilähteet

15.05.2017 12:42

Onkiniemen asbestikartoituksen loppuraportit tehdaskiinteistön ja voimalarakennuksen osalta ovat valmistuneet. Tehdaskiinteistön käyttöä ei voida jatkaa. Sen sijaan voimalarakennuksen käyttö voi asbestipuhdistuksen ja korjaustoimien jälkeen tämänhetkisen tiedon mukaan jatkua toistaiseksi.

Kartoituksen kohteena oli Onkiniemenkatu 2:ssa sijaitsevat rakennukset, jotka ovat alun perin toimineet Suomen Trikoon tehtaana ja lämpövoimalana. Tehdastoiminta loppui vuonna 1992. Tiloja on vuokrattu kulttuurin, taiteen, vapaa-ajan ja yritysten käyttöön.

Tehdasrakennuksessa on huonokuntoisia magnesiamassalattioita n. 9000 m2. Lisäksi asbestia on rakennuksen putkieristeissä. Kiinteistön käytön jatkaminen edellyttäisi tehdaskiinteistön peruskorjausta ja asbestitöitä.

Voimalarakennuksessa asbestilähteet ovat olleet yksittäisiä eikä rakennuksessa ole magnesiamassalattioita. Voimalan käyttö voi jatkua asbestisiivouksen ja korjaustoimenpiteiden jälkeen toistaiseksi. Tampereen Tilakeskus sopii siivouksesta ja korjaustoimista jokaisen vuokralaisen kanssa erikseen. Tiloissa toimii mm. Tampereen työväenopisto.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Petri Mölsä
puhelin 040 543 4181

Liitteenä ISS Proko Oy:n tekemät raportit.

» Onkiniemenkatu_2_Asbestikartoitus_liitteineen.pdf (pdf, 3 MB)

» Onkiniemenkatu_2_voimala_raportti_liitteineen.pdf (pdf, 882 KB)« Takaisin listaukseen