Vanhaa korjataan ja uutta rakennetaan

29.04.2016 13:18

Tilakeskuksen johtokunta päätti, että Hatanpään kartanon korjaushanke käynnistyy toukokuussa 2016. Kartanon päärakennus on rakennettu vuosina 1883–1885. Suoritetuissa tutkimuksissa ja kartoituksissa julkisivun kunto on todettu niin huonoksi, että se vaatii perusparannusta. Nyt toteutettavaksi esitettävässä korjaushankkeessa rakennuksen julkisivurappaukset ja kipsikoristeet korjataan tai uusitaan erityissuunnitelman mukaisesti. Ulkonäön suhteen pyritään mahdollisimman lähelle alkuperäisiä rakenteita, rakennepaksuuksia ja ulkonäköä. Korjaustöiden on määrä valmistua marraskuussa 2016.

Johtokunta hyväksyi myös Koukkuniemen Toukola-rakennuksen toteutussuunnitelman. Toukolaan tulee kahdeksan ryhmäkodin kokonaisuus, jossa on 112 asuntoa yhteensä 120 muistisairaalle ikäihmiselle. Kodinomaiset ryhmäkodit sijoittuvat pareittain neljään kerrokseen. Järjestelystä muodostuu synergiaetua mm. yöaikana henkilöresurssin käytössä ja päivisin yhteisestä saunaosastosta.

Johtokunnan huhtikuun kokouksessa hyväksyttiin Tampereen Tilakeskus Liikelaitoksen valmiussuunnitelma. Tiedoksi merkittiin Tampereen ammattiopiston Pirkkalan toimipisteen ja lennonopetuksen tilojen toteutussuunnitelma.« Takaisin listaukseen