Kaupin sairaalasta remontoidaan vastaanottokeskus sadoille

16.02.2016 13:31

Tampereelle rakennettava vastaanottokeskus huolehtii erityisesti naisten, lasten ja perheiden turvallisuudesta. Keskus aloittaa toimintansa heti kun Kaupin sairaala vapautuu muusta käytöstä. Kaupin sairaalan kahdella osastolla on ollut hätämajoitusta syksystä alkaen. Nyt se muuttuu vastaanottokeskukseksi tilojen vapauduttua muusta käytöstä.

Kaupin sairaalakiinteistöön majoitetaan 300 turvapaikanhakijaa. Sijaintia pidetään hyvänä, alueelta on kävelymatka keskustaan ja eri palveluihin. Tulevien asukkaiden omatoimisuutta halutaan tukea järjestämällä asukkaille ruuanlaittomahdollisuus. Tämä edellyttää keittiöiden rakentamista eri kerroksiin.

Maahanmuuttovirasto kattaa kaikki toiminnasta aiheutuvat kustannukset, mukaan lukien keskuksen perustamiskustannukset. Tampereen Tilakeskus Liikelaitoksen arvion mukaan remontin alustava kustannusarvio on 380 000 euroa ja arvioitu kesto on 3 kuukautta, mutta keskus voi olla osittaisessa käytössä samanaikaisesti remontin kanssa. Investointi rahoitetaan sosiaali- ja terveysrakennusten toimialakohtaisesta pienten investointien määrärahakokonaisuudesta. Maahanmuuttovirasto maksaa investoinnin takaisin Tampereen kaupungille pääomavuokrana. Maahanmuuttovirasto kattaa kaikki toiminnasta aiheutuvat kustannukset (ml. keskuksen perustamiskustannukset). Kustannukset korvataan kaupungille budjettiin perustuen kuukausittain.

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi vastaanottokeskuksen remontointiin tarvittavan määrärahan kokouksessaan 15.5.2016 pitkän keskustelun jälkeen äänin 59-8. Kaupin sairaalan toiminnan loppuminen touko-kesäkuussa 2016 on suunnitelmissa päätetty jo aiemmin, ja se on osa ikäihmisten palvelurakenteen muutosta. Sairaalahoitoa tarvitsevat potilaat siirtyvät Rauhaniemen sairaalaan ja ympärivuorokautista hoivapaikkaa tarvitsevat asukaat asumisyksikköihin, muun muassa Pohjolankadun uuteen yksikköön.« Takaisin listaukseen