Vanhasta kirjastotalosta kulttuurin talo

05.08.2016 13:20

Vanhan kirjastotalon uudistaminen kulttuurin käyttöön on tarkentunut ja hankkeen suunnittelu etenee. Tampereen kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 8.8.2016 Vanhan kirjastotalon toiminnallisen uudistamisen hankesuunnitelmaa. Hanketta esitetään jatkettavaksi toteutussuunnitteluun.

Keskustorin kupeessa sijaitsevaa Vanhaa kirjastotaloa uudistetaan, jotta kulttuurin toimitilat ja toiminnot saataisiin helposti saavutettaviksi keskeiselle paikalle ja mahdollisimman kattavasti saman katon alle. Muutosten myötä kiinteistö saadaan arvoiseensa laajempaan käyttöön ja samalla voidaan luopua ulkopuolelta vuokratuista tiloista. Vuonna 1925 rakennettu Vanha kirjastotalo on luokiteltu rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti erittäin merkittäväksi rakennukseksi.

Vanhaan kirjastotaloon siirtyvät kaupungin toiminnoista Finlaysonin alueella sijaitseva Lastenkulttuurikeskus Rulla, Tuomiokirkonkadulla sijaitseva Maahanmuuttajainfo Mainio sekä Puutarhakadulla sijaitseva kulttuuripalvelujen hallinto. Yhdistystoimijoista tiloihin on todennäköisesti siirtymässä ainakin Monitoimitalo 13:ssa sijaitseva Pispalan Sottiisin toimisto sekä Suvantokadulla sijaitsevan Kansainvälisen toimintakeskuksen toimintoja. Tiloja hyödynnetään mahdollisimman monipuolisesti myös muiden toimijoiden tapahtumatoiminnassa.

Pääsisäänkäyntikerrokseen eli toisen kerroksen aulaan on tulossa neuvontapiste, josta saa tietoa kaupungin kulttuuritarjonnasta. Sisäänkäynnin esteettömyyttä parannetaan siten, että ulkoportaikon lisäksi sisään pääsee myös hissillä.

Hankesuunnitelmassa muutostöiden kustannusarvio on noin 3,17 miljoonaa euroa. Eri toimintojen siirtyessä Vanhalle kirjastotalolle yhteenlaskettujen tilojen määrä ei juurikaan tule lisääntymään. Rakennuksen huoneistoala on yhteensä 2955 neliömetriä.

Toteutussuunnittelu alkaa välittömästi hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen. Se tuodaan luottamuselinten hyväksyttäväksi joulukuussa 2016. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2017 alussa. Suunnitelmien mukaan rakennus voidaan ottaa käyttöön huhtikuussa 2018.« Takaisin listaukseen