Multisiltaan tulossa uusi pienten lasten yksikkö

24.04.2015 08:55

Tampereen kaupunki rakentaa Multisiltaan uuden päiväkodin. Myöhemmin samaan kiinteistöön on mahdollisesti tulossa uudet tilat myös esiopetukselle ja alkuopetuksen 1.–2. –luokille. Uusi päiväkoti rakennetaan Multiojankadulle, ja se otetaan käyttöön vuonna 2018. Päiväkotiin tulee 140 hoitopaikkaa alle 6-vuotiaille lapsille. Päiväkodin rakentaminen edellyttää kaavamuutosta.

Myöhemmin rakennushankkeen toisessa vaiheessa kiinteistöön varaudutaan rakentamaan tilat esiopetukselle ja koulutilat 1.–2. -luokkien oppilaille. Toisen vaiheen osalta rakentamisaikataulu on vielä avoinna. Tilat rakennetaan niin, että niitä voidaan käyttää joustavasti ja monipuolisesti. Tiloja voivat työssään hyödyntää esimerkiksi lapsiperheiden sosiaalityön tai lasten ja nuorten terveyspalvelujen työntekijät.

Uusi päiväkoti korvaa Terävänkadulla sijainneen Multisillan vanhan päiväkodin, joka purettiin viime vuonna rakennuksen huonon kunnon ja sisäilmaongelmien vuoksi. Tällä hetkellä Multisillan päiväkoti toimii väistötiloissa.

Päiväkodin vieressä sijainneen Multisillan koulutalon toiminta päättyi myös viime vuonna rakenteissa todettujen vaurioiden ja sisäilmaongelmien vuoksi. Koulun oppilaat ohjattiin Peltolammin kouluun. Multisillan koulussa on järjestetty opetusta alueen 1.–2. –luokkien oppilaille, yhteensä noin 40 lapselle.

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta päätti 23.4.2015 hyväksyä Multisillan päiväkodin tarveselvityksen ja varautua toisen vaiheen toteuttamiseen.

Teksti: Johanna Toivanen« Takaisin listaukseen