Tilakeskus uudistaa käytäntöjään tilaajavastuulain muuttuessa

25.08.2015 14:34

Tilaajavastuulaki uudistuu 1.9.2015. Samalla Tampereen Tilakeskus liikelaitos ottaa käyttöönsä uusia toimintamalleja varmistaakseen, että tilaajavastuulain mukaiset määräykset täyttyvät.

Tilakeskus tulee jatkossa tarkistamaan puitesopimuskumppaneidensa tiedot vuoden välein ja urakkasopimuskumppaneidensa tiedot kolmen kuukauden välein.

Tilakeskus suosittelee, että sopimuskumppanit liittyvät tilaajavastuu.fi-palveluun. Jos kumppani on palvelussa, Tilakeskus tarkistaa tiedot suoraan tilaajavastuu.fi-osoitteesta. Mikäli kumppani ei ole liittynyt palveluun, tulee sen lähettää Tilakeskukselle tarvittavat ajantasaiset tiedot sopimuksesta riippuen joko kolmen kuukauden tai vuoden välein.

Myös Tilakeskuksen sopimuksissa tullaan määrittämään tilaajavastuulain mukaiset asiat, jotka sopimuskumppaneilla tulee olla kunnossa.

Tilaajavastuulakia tulee noudattaa kaikilla aloilla, joissa käytetään alihankintaa tai vuokratyöntekijöitä. Lain tarkoituksena on edistää tasavertaista kilpailua ja työehtojen noudattamista sekä torjua harmaata taloutta« Takaisin listaukseen