Koukkuniemi 2020

Palvelujärjestelmän uudistaminen osana Koukkuniemen palveluiden ja vanhainkotialueen kehittämistä

Koukkuniemen alue ennen muutoksia. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen isommassa koossa.

Tampereen kaupunki panostaa voimakkaasti Koukkuniemen vanhainkotialueen ja sen tarjoamien palveluiden kehittämiseen lähivuosina.

Alueella sijaitsevia vanhainkotiosastoja muutetaan vähitellen tehostetun palveluasumisen yksiköiksi ja alueen rakennuskantaa uudistetaan vastaamaan nykyaikaisia asumisen ja hoivan tarpeita.

Palveluiden uudistamisen tueksi Tampereen kaupunki on yhteistyössä Sitran (Suomen itsenäisyyden juhlarahasto) kanssa käynnistänyt kolmivuotisen hankkeen, jonka tavoitteena on luoda uudenlaista palvelutuotantoa ja johtajuutta Koukkuniemen alueelle.
Koukkuniemen henkilöstöllä on hankkeessa keskeinen asema. Toiminnan ja organisaation kehittäminen suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä henkilöstön kanssa.

Hankkeen aikana uudistetaan palvelujärjestelmää kohti monituottajamallia ja perustetaan yhteiskunnallinen yritys vanhustenhuollon palvelutuotantoon.
Hankkeessa selvitetään kansainväliset toimintamallit ja luodaan oma tamperelainen malli yhteiskunnalliselle yritykselle. Lisäksi hankkeessa kehitetään palveluiden hankinnan vaikuttavuutta ja luodaan vaikuttavuutta kuvaava mittaristo.

Hankkeen tavoitteet ovat:

  1. Yhteiskunnallisen yrityksen perustaminen
  2. Johtamisen, toiminnan ja organisaation kehittäminen
  3. Vaikuttavuuden kehittäminen palveluiden hankinnassa

Yhteystiedot

Johtaja
Kari Hakari
Matkapuhelin 050 590 2197
Projektijohtaja
Tanja Koivumäki
Matkapuhelin 040 800 7410

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi