Hae
Valikko
a a

Elävän kirjallisuuden festivaali

Julkaistu 6.2.2017 11.28

Aika: 18.2.2017 11.00 – 18.00
Paikka: Työväenmuseo Werstas

Tapahtumalaji: Festivaalit, Kirjallisuus
Pääsymaksu: vapaa pääsy
Järjestäjä: Elävän kirjallisuuden yhdistys ElKi ry.

Jo yhdeksättä kertaa järjestettävän Elävän kirjallisuuden festivaali EKF:n ohjelmisto koostuu eritaustaisten kulttuurin- ja taiteentekijöiden sekä tutkijoiden keskusteluista, esityksistä, performansseista ja työpajoista. Tänä vuonna festivaalin kokoavana teemana on monimerkityksinen ”sivulla”.

Kirjataideteos
 

"Sivulla"-teema johdattelee panelistit, esiintyjät ja yleisön pohtimaan sivullisuutta ja yhteiskunnassa sivullisten ihmisryhmien kokemusten esittämistä. Kenen näkökulma ja ääni pääsevät esille? Mitä on kulttuurinen omiminen? Minkälainen asema on monikielisellä kirjallisuudella Suomessa? Miten syrjäytyminen ja syrjäyttäminen kirjallisuuden ja taiteen aiheina ja tekemisen lähtökohtina näyttäytyvät?

Toisaalta EKF 2017 kiinnostuu kirjasta fyysisenä esineenä - paperin kahinasta ja painomusteen tuoksusta. Keskusteluissa käsitellään niin teoksen tietä lukijoiden käsiin kuin kirjan visuaalisuutta. Sivut taittuvat ja täyttyvät askartelu- ja kirjoitustyöpajoissa. Tällä kertaa erityisesti runous - tuo kirjallisuusmaailman sivullinen - näkyy esiintymislavoilla. Luvassa on kosolti lavarunoutta, runoperformansseja ja musiikkia.

Vuodesta 2009 järjestetty festivaali perustettiin vaihtoehdoksi kaupallisille ja henkilökeskeisille kirjamessuille, ja sen tarkoituksena on yhä tarjota kirjallisuus- ja kulttuuriaiheista keskustelua, joka kurottaa yksittäisten tekijöiden ja teosten sijasta laajempiin aiheisiin. Kirjallisuutta ja muita taiteita lähestytään tekemisen ja vastaanottamisen näkökulmasta, sekä pohditaan niiden vaikutusta ympäröivään maailmaan ja toisin päin.

Festivaalin ohella Werstaan tiloissa olevat näyttelyt ovat avoinna yleisölle koko päivän. Paperiduunarit -näyttely on avoinna aina 14.5. saakka.

Elävän kirjallisuuden festivaalin kotisivut


Jaa: