Hakeminen

Uudet asiakkaat

Toimeentulotukea aiemmin saaneet asiakkaat

Sosiaalityö ja sosiaaliohjaus toimeentulotuessa

 

Ennen toimeentulotuen myöntämistä selvitetään aina henkilön tai perheen mahdollisuudet saada toimeentulonsa turvatuksi muista tulonlähteistä. Hakijan kannattaakin ennen toimeentulotuen hakemista varmistaa, että kaikki ensisijaiset etuudet on haettuina tai hakemukset vireillä.
Ensisijaisia etuuksia ovat esimerkiksi asumistuki, opintoetuudet, työttömyysetuudet, perhe-etuudet ja sairauspäivärahat.

Laskurin avulla voit arvioida mahdollisuutesi saada toimeentulotukea:

» Toimeentulotukilaskuri
www.tampere.fi/ekstrat/sote/toimeentulotuki

Uudet asiakkaat

Ensimmäistä kertaa toimeentulotukea hakevat asiakkaat ja asiakkaat, joiden asioinnista on kulunut yli kaksi vuotta, otetaan vastaan pääsääntöisesti ajanvarauksella, mutta toimeentulotukea voi hakea myös kirjallisesti tai sähköisesti. Kirjallisen hakemuksen voi joko postittaa tai toimittaa Sarviksen postilaatikkoon. Ohjeet sähköisen hakemuksen jättämiseen sivulla:

» Sähköinen asiointi

Valokuva: Sarviksen sosiaaliasema

Asiakkaita palvellaan Sarviksen sosiaaliasemalla:

puhelin 03 5657 4900
faksi 03 5657 9470
Hatanpäänkatu 3 J (3. krs)
Hatanpäänkatu 3 F (postiosoite)
33900 Tampere
avoinna ma - pe klo 9 - 14

Ajanvaraus ja neuvonta:
puhelimitse 03 5657 4900, ma - to klo 9 - 11 ja klo 12 - 14, pe klo 9 - 11

Ajanvarauksen peruutus: sarvis(at)tampere.fi
Osoite on tarkoitettu vain ajanvarauksen peruutuksiin, ei ajanvarauksiin, joten posteihin ei vastata. Tämä on suojaamaton sähköpostiyhteys ja siksi on mahdollista, että ulkopuoliset pystyvät samaan viestin haltuunsa. Hyvinvointipalvelut ei vastaa sähköpostin väärinkäytöksistä, vaan viestin lähettäminen on lähettäjän vastuulla.

Sivun alkuun

Toimeentulotukea aiemmin saaneet asiakkaat

Muiden kuin uusien asiakkaiden toimeentulotukihakemukset käsitellään kirjallisten tai sähköisten hakemusten perusteella Toimeentulotuen yksikössä. Siellä ei ole mahdollista asioida paikan päällä.

Hakemukset tulee postittaa osoitteeseen:

Tampereen kaupunki
Toimeentulotuen palvelut/Toimeentulotuen yksikkö
Hatanpäänkatu 3 F
33900 Tampere

Hakemuksen voi myös toimittaa Sarviksen postilaatikkoon.

Puhelinneuvonta
03 5657 0005, ma - pe klo 12 - 14
Toimeentulotuen yksikön puhelinpalvelusta saa toimeentulotuen hakemuksiin ja päätöksiin liittyvää ohjausta ja neuvontaa.

Toimeentulotukihakemuksen lakisääteinen käsittelyaika on seitsemän arkipäivää, joten puhelinpalvelun ruuhkautumisen vuoksi tiedusteluita päätöksen valmistumisesta ei suositella tehtävän ennen tämän ajan täyttymistä.
Puhelinpalvelussa saattaa olla ruuhkaa heti klo 12 jälkeen, joten on suositeltavaa soittaa myöhemmin.

Toimeentulotuen yksikön esite (pdf, 18 kt)

Toimeentulotukihakemusten postilaatikko

Sekä uudet toimeentulotukihakemukset että jatkohakemukset voi tuoda postilaatikkoon, joka sijaitsee ulko-oven vieressä osoitteessa Hatanpäänkatu 3 F.

Kuoreen tulee kirjoittaa "Toimeentulotuki" tai "Toimeentulotuen yksikkö".

Sivun alkuun

Sosiaalityö ja sosiaaliohjaus toimeentulotuessa

Toimeentulotuen käsittely on pääsääntöisesti eriytetty varsinaisesta sosiaalityöstä.

Uusille toimeentulotukea hakeville asiakkaille pyritään varaamaan aika sosiaalityöntekijälle tai sosiaaliohjaajalle Sarviksen sosiaaliaseman Uusien asiakkaiden yksikössä. Asiakkaalle tehdään mm. tilannearvio ja selvitetään mahdollisten muiden palvelujen tarve.
Jos asiakkaalla on pidempiaikaisen sosiaalityön tarve, asiakas ohjataan varsinaiseen sosiaalityön joko aikuissosiaalityön tai lapsiperheiden sosiaalityön asemille. Asiakas voi tarvittaessa myös itse ottaa suoraan yhteyttä näille asemille.

Toimeentulotukea jo aiemmin saaneet asioivat kirjallisesti Toimeentulotuen yksikössä, jossa ei ole saatavissa sosiaalityötä. Jos asiakkaalla on sosiaalityön tarve, hänet ohjataan asioimaan sen osalta aikuissosiaalityön tai lapsiperheiden sosiaalityön asemille. Toimeentulotuen yksiköllä on kolme sosiaaliohjaajaa, joten asiakkailla on mahdollisuus saada rajoitetusti lyhytaikaista sosiaaliohjaajan antamaa ohjausta ja neuvontaa ajanvarauksella.

» Sosiaaliasemien sosiaalityö

» Toimeentulotuen yhteystiedot

Kartta ja kulkuyhteydet
Neuvonta
Katso myös