Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut

Lisätiedot

Jaakko Laurila
koordinaattori
050 523 2134
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Kulttuuripalvelujen asiakaspalvelu
040 806 2330

Varaukset

Kulttuuripalvelujen asiakaspalvelu
040 806 2330

Tapahtumien järjestäminen Laikunlavalla

Laikunlava tarjoaa hulppeat puitteet erilaisille ulkoilmatapahtumille aivan Tammerkosken rannalla Keskustorin välittömässä läheisyydessä. Tapahtumajärjestäjät, esiintyjät ja muut toimijat voivat varata lavaa maksutta käyttöönsä ilmaistapahtumien ja tilaisuuksien järjestämistä varten.

Tilan esittely

Laikunlava on katettu ulkoilmalava Vanhan kirjastotalon puistossa. Lavaan kuuluu kiinteänä sähköt, valot, yksinkertainen äänentoistojärjestelmä sekä esiintyjien puku- ja wc-tilat. Laikunlavan edustalla on kiinteä noin 300 paikkainen katsomo sekä runsaasti vapaata nurmi- ja puistoaluetta.

Varustelu ja varausehdot

Laikunlavan tapahtumajärjestäjiä varten on tehty lavan käyttöopas. Jokaisen lavan varaajan on tutustuttava ohjeeseen huolellisesti. Ohjeessa on lueteltu Laikunlavan varustelu, viranomaisten vaatimukset sekä ohjeita lavan tekniikan käyttämiseen.

Ohjeita Laikunlavan käyttäjälle [pdf, 2 MB]

Paikalliset esiintyjäryhmät voivat hakea lavalle esiintymään myös osaksi kaupungin koordinoimaa Puistokonserttisarjaa, jolloin kaupunki hoitaa konserttien tiedotuksen, järjestyksenvalvonnan, viranomaisasiat ja tekniikan. Puistokonserttien esiintyjähaku on auki helmikuun ajan.

» Puistokonserttisarjan esiintyjähaku

Varausehdot

Lavan varaaminen on maksutonta jos tilaisuus on pääsymaksuton, kaikille avoin sekä päihteetön.

Jos lavalla järjestettävä tapahtumasta tai esityksestä peritään pääsymaksu, on lavan vuokrahinta 45€ / h. Myös tapahtuman pystytykseen ja purkuun kuluneesta ajasta peritään vuokra.
Lavaa ei voi varata uskonnollisia, poliittisia tai yksityistilaisuuksia varten. Lavaa ei myöskään vuokrata kaupallisia markkinointitapahtumia varten. Lopullinen päätös lavan vuokraamisesta tai vuokraamatta jättämisestä pidätetään kulttuuripalveluilla.

Varauksen tekemällä tapahtumajärjestäjä saa käyttöönsä lavan, siihen kuuluvan pukutilan, katsomoalueen ja sen välittömän läheisyyden, sähköt sekä lavan kaiutinjärjestelmän. Varaus ei koske pukutilan tekniikkakaapin soittimia tai muuta sisältöä, eikä ympäröivää puistoaluetta. Mikäli lavan kaiutinjärjestelmä on epäkunnossa, on korvaavien kaiuttimien hankkiminen tapahtuman järjestäjän vastuulla. Tekniikan käytössä on ehdottomasti noudatettava annettuja ohjeita.

Varaaja vastaa itse tapahtumansa järjestelyistä, tekniikasta, turvallisuudesta sekä tapahtumatuotantoon liittyvistä viranomais- ja lupa-asioista, noudattaen niistä annettuja ohjeita ja määräyksiä. Tampereen kaupunki ei toimi vastuullisena järjestäjänä lavan varaajien tuottamissa tapahtumissa, eikä vastaa niiden aiheuttamista vahingoista.

Varaajan tulee huolehtia tapahtuman jälkien siivoamisesta heti tilaisuuden jälkeen. Mikäli alue jätettään siivoamatta, tai alueen rakenteille on aiheutunut vahinkoa, on järjestäjä korvausvelvollinen kaupungille. Siivottavaan alueeseen kuuluvat tapahtuma- ja katsomoalue, niiden välitön läheisyys sekä lava ja lavan sisätilat.

Kaikkien lavalla järjestettävien esiintymisten tulee päättyä viimeistään klo 22. Lavalla järjestettävien tapahtumien melutason on pysyttävä kohtuullisena kaikkina aikoina.

Lava varataan puhelimitse kulttuuripalveluiden asiakaspalvelusta numerosta 040 806 2330. Varauksen voi tehdä arkisin klo 8.30–15.45. Luvan saajalle lähetetään sähköpostitse varausvahvistus. Varauksen tehnyt voi noutaa lavan avaimen aikaisintaan tapahtumaa edeltävänä arkipäivänä kulttuuripalvelujen asiakaspalvelusta edellä mainittujen kellonaikojen puitteissa.

Lavan käytöstä tehdään kirjallinen sopimus, joka allekirjoitetaan avainta noudettaessa. Sopimusrikkomuksista seuraa käyttökielto, joka on voimassa seuraavan kalenterivuoden loppuun.

Varaustilanne

» Tarkista Laikunlavan varaustilanne tästä.

Varaukset

Varaukset arkisin klo 8.30–15.45. HUOM! Kesän 2018 tapahtumien varauksia otetaan poikkeuksellisesti vastaan vasta marraskuussa Kulttuuritalo Laikun toistaiseksi vahvistamattomien avautumisaikataulujen vuoksi. Isot tapahtumat voivat tehdä alustavia varauksia ensi kesäksi sähköpostilla: jaakko.laurila@tampere.fi

Kulttuuripalvelujen asiakaspalvelu
p. 040 806 2330