Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut

Haiharan taiteilijaresidenssi

Kulttuuripalveluiden taiteilijaresidenssi on nykyään Haiharan taidekeskuksessa.

Haiharan residenssin parhaat puolet

Haiharan taidekeskuksen taiteilijaresidenssin ylivoimaisesti paras puoli on, että vierailevien taiteilijoiden parhaat puolet tulevat siellä esiin. Haiharassa on helppo viihtyä ja antaa luovuuden kukoistaa.

Katso kuvia residenssistä.

Residenssi on kartanon pihapiirissä sijaitseva pieni puutalo. Rakennus on yli satavuotias ja se on aikoinaan ollut muun muassa kartanon puutarhurin asuntona. Niinpä sitä ympäröi hiukan villiintynyt puutarha marjapensaineen. Iästään huolimatta talo on hyvässä kunnossa ja nykyaikaisesti varustettu. Siinä on tilava tupa työskentelyyn ja oleskeluun, pieni erillinen työhuone, makuuhuone, kylpyhuone ja keittiö. Myös vuodevaatteet ja astiat ovat valmiina odottamassa tulijaa. Talossa on luonnollisesti myös nopea internetyhteys ja langaton verkko. Maailmaa ei tarvitse sulkea ulkopuolelle, mikäli ei niin halua tehdä.

Aivan residenssin naapurissa on kesäkaudella taidekeskuksen kahvila, vaihtuvia taidenäyttelyitä ja erilaisia tanssi- ja musiikkitapahtumia sekä teatteri- ja nukketeatteriesityksiä. Inspiraatiota kenties.

Välittömästi puutarhan portilta pääsee ulkoilemaan lähimetsiin ja puistoihin. Kirkasvetinen Kaukajärvi uimarantoineen on vain muutaman sadan metrin päässä. Toisella puolella on Isolammenpuisto, jonka sydämenä on hiljainen metsälampi. Ja heti puiston takana ovatkin Kaukajärven palvelut, kaupat ja ravintolat.

Jos vanhan hirsitalon hiljaisuudessa olo alkaa tuntua liiankin rauhalliselta, kaupungin keskustaan pääsee tuossa tuokiossa bussilla tai vaikka puistoketjua pitkin pyöräillen. – Elä tavallasi Haiharan taidekeskuksen residenssissä.

Teksti: Seppo Parviainen