Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut

Puistokonsertit

Koko kesän kestävä musiikkifestivaali ympäri Tamperetta

Tamperelaiset muusiikki- ja tanssiryhmät tarjoilevat yhdessä kulttuuripalvelujen kanssa kesäisin upean Puistokonserttisarjan ympäri kaupunkia! Ja genreistä löytyy: punkkia Hervannassa, flamencoa Laikunlavalla, puhaltimia Kaukajärvellä, akustista tunnelmointia Amurissa ja pitkästi yli 200 muuta esiintymistä pitkin pihoja!

Esiintyjähaku uudistuvaan konserttisarjaan tällä sivulla helmikuun ajan!

Vuosi 2017 tuo muutoksia konserttisarjan järjestelyihin. Jatkossa:

  • mukaan voivat hakea tuttuun tapaan paikalliset esiintyjäryhmät.
  • esiintymispalkkio on kaikille 100 € / esiintyminen.
  • palkkio maksetaan ainoastaan verkkolaskua vastaan. Tarvittaessa esiintyjä käyttää laskutuspalvelua.
  • Laikunlavan, Puistofiestan ja Hervannan esiintyjille tarjotaan sekä äänentoistopalvelu että palkkio.
  • muissa esiintymispaikoissa esiintyjät vastaavat itse mahdollisesta äänentoistostaan.
  • sopimukset ja konserttien raportointi hoidetaan sähköisesti.
  • konserttisarja saa oman modernin verkkosivustonsa.

ยป Hae mukaan 28.2. mennessä! >>

Puistokonserttisarjan hakuehdot

Puistokonserttisarjan tarkoituksena on antaa esiintymismahdollisuuksia paikallisille musiikki- ja tanssiryhmille sekä tarjota maksutonta ja kesäistä kulttuuria kaupunkilaisille. Mukaan voivat hakea helmikuun ajan paikalliset esiintyjäryhmät. Kulttuuripalvelut lähettää ehdotuksen konserttiajoista ja paikoista mukaan hakeneille ryhmille maalis-huhtikuussa. Jos ryhmä ei hyväksy ehdotusta, katsotaan uusi esiintymispaikka ja -aika mahdollisuuksien mukaan. Mukaan hakee vuosittain yli 200 ryhmää, joista esiintymään valitaan noin 130. Kullekin ryhmälle on pääsääntöisesti tarjolla yksi konsertti. Kaksi konserttia on todennäköisempää saada, jos toinen esiintymispaikoista on palvelukeskus.

Esiintymispaikat

Laikunlava, Vanhan kirjastotalon puisto
Laikunlavalla järjestetään puistokonsertteja kolmena iltana viikossa seuraavasti:
·Maanantaisin kuorolauluja klo 18.30–19.00 yhteislauluiltojen yhteydessä. 1 kuoro per ilta. Lisäksi 21.8. Kuorojen jäähyväiset kesälle -konsertti, johon otetaan useampi kuoro.
·Tiistaisin (ja tarvittaessa keskiviikkoisin) soitinyhtyeitä ja bändejä n. klo 18.00–21.00. Illassa esiintyy kaksi tai kolme yhtyettä esiintymisten toivotusta kestosta riippuen.
·Torstaisin tanssiryhmiä klo 18.00–19.00 salsailtoja ennen. 2 ryhmää illassa.
Lavalla on sähköt, 300 hengen katsomo, pieni mikseri, kiinteät kaiuttimet ja puhemikrofonit. Paikalla on aina joku auttamassa. Lavalle on järjestetty järjestyksenvalvonta.

Amurin työläismuseokortteli
Amurin konsertit järjestetään sunnuntaisin klo 14. (paitsi juhannuksena) Esiintymispaikkana toimii museon piha. Paikalla ei ole varsinaista lavaa, mutta sähköt löytyvät. Yleisöpenkkeinä voidaan käyttää kahvilan pihatuoleja. Paikka sopii perinteistä musiikkia esittäville yhtyeille.

Arboretumin puutarha, Hatanpäällä, kahvilan ja ruusuportin lähistöllä
Arboretumissa konsertteja järjestetään lauantaisin klo 14. Paikalla on sähköt mutta ei varsinaisia yleisöpenkkejä eikä lavaa. Paikka soveltuu pienehköille soitinyhtyeille ja lauluille. Yhteistyössä kesäkahvila.

Haiharan taidekeskus, Kaukajärvi
Haiharan puistokonsertteja järjestetään keskiviikkoisin klo 18 alkaen – yksi tai kaksi esiintyjää illassa. Lisäksi Haihara Soikoon pihatanssitapahtuma su 11.6. aamu- ja iltapäivästä. Paikalla on kattamaton lava, katsomo ja sähköt. Esiintymismahdollisuus myös kahvilan pihassa. Yhteistyössä Haiharan kahvikamari. Paikka sopii hyvin tanssiryhmille ja soitinyhtyeille.

Hervannan monitoimikeskuksen piha / Käärmekallio
Konsertit kesäkuussa keskiviikkoisin. Paikalle rakennetaan lava- ja äänentoisto. Yleisö istuu nurmirinteessä vilteillä. Paikallisina yhteistyökumppaneina nuorisopalvelut ja Yhdessä selviytymisen tuki, jotka markkinoivat konsertteja paikallisesti ja järjestävät mahdollisesti oheistoimintaa (esim. jäätelö- ja kahvimyynti, vilttivuokraus tms.)

Näsinpuiston laululava
Näsinkallion kauniilla katetulla lavalla järjestetään akustisia soitinyhtyeiden konsertteja ja lauluiltoja. Ehdotuksia esiintymisajoista otetaan vastaan. Paikalla ei ole sähköjä eikä yleisöpenkkejä.

Osmonpuiston laululava, Tammela
Osmonpuiston katetulle lavalle kaivataan ohjelmaa erityisesti lauantaisin klo 12. Lisäksi ehdotuksia esiintymisajoista otetaan vastaan. Paikalla ei ole sähköjä eikä yleisöpenkkejä. (muutama puistonpenkki löytyy.)

Palvelukeskusten ja -kotien pihat
Konsertit päiväaikaan arkena. Esityksiä ei saa sopia suoraan palvelukeskusten kanssa.

Siirtolapuutarhat
Siirtolapuutarhojen esiintymisaikoja ja paikkoja voi ehdottaa vapaasti. Esiintymiset valitaan yhdessä puutarhayhdistysten kanssa. Sähköt ja yleisöpenkit löytyvät tapauskohtaisesti. Esiintyjäryhmät voivat myös itse neuvotella konserteista alustavasti puutarhojen kanssa.

Takahuhdin taidekeskuksen piha/puisto, Kirjavaisenkatu 17
Ehdotuksia esiintymisajoista otetaan vastaan. Paikalla ei ole sähköjä eikä yleisöpenkkejä.

Tallipiha, Finlayson
Konsertit pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 17. Paikalla lava, sähköt ja yleisöpenkit. Yhteistyössä Tallipiha.

Tesomajärven ranta
Esiintymiset uuden uimakopin luona, josta saatavilla sähkö. Paikallisena yhteistyökumppanina Oma Tesoma ry, joka markkinoi konsertteja alueella.

Vuores-talon lava
Vuores-talon pihaan on rakennettu katettu esiintymislava. Paikalla on sähköt ja penkit yleisölle. Yhteistyössä asukasyhdistys.