Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut

Lisätiedot

Marianna Lehtinen
johtava koordinaattori
040 801 6868
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Kiertävät näyttelyt ja paketit

Metsänpeitto-näyttely

Tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä ja jännittäviä hetkiä tarjoaa Rullan itse tuottama, toiminnallinen kiertonäyttely. Metsä on aluksi vain tavallinen metsä, mutta tarkemmin katsottaessa paljastuu, että siellä asuu erilaisia eläimiä ja taruolentoja. Näyttelyssä kohtaat metsän eläimet ja puut, siellä on suo, luola ja kaikkea kannatteleva maailman puu. Metsänpeitto on haltijoiden ja maahisten salainen maailma, jossa kaikki on erilaista ja jännittävää.

Näyttelyn tavoitteena on herätellä lapsen uteliaisuutta luontoa kohtaan ja saada lapsi ajattelemaan luonnon merkitystä ihmiselle. Tarinoilla herätellään lapsen kiinnostusta perinteitä, tarustoa ja historiaa kohtaan. Samalla yllytetään lapsia mielikuvittelemaan ja seikkailemaan metsässä. Tarkoitus on saada lapset, perheet ja kouluryhmät yhdessä miettimään suomalaisuutta, metsän merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

Metsänpeitto-näyttely

Metsänpeitto -näyttely on osa Suomi100 -juhlavuotta ja se juhlistaa suomalaisen kansan ikiaikaista suhdetta luontoon. Toiseksi se luo yhteisen kokemuksen ja elämyksen suomalaisesta metsästä. Tärkeä osa kokonaisuutta on yhteinen teos, jonka tekemiseen kaikki kävijät voivat osallistua.

Näyttely on vuokrattavissa helmikuusta 2018 alkaen. Tarkemmat vuokrausehdot julkaistaan myöhemmin.

Lisätietoja voi kysyä:
Marianna Lehtinen
040 801 6868
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Pääosassa nukke – toiminnallinen kiertonäyttely

Pääosassa nukke -kiertonäyttely avaa nukketeatterin maailmaa elämyksellisellä tavalla. Lapset pääsevät näyttelyssä tutkimaan nukketeatterin lavasteita, liikuttelemaan nukkeja ja tekemään omia esityksiään.

Näyttely sisältää nukketeatterilavasteita ja -hahmoja. Lavastetusta Kappalukan kaupungista voi löytää pormestarin, rouva Mittumaarin ja monta muuta hahmoa. Hahmoja voi myös itse liikutella. Metsämaisemassa lapset pääsevät toteuttamaan omia jännittäviä esityksiään. Pienemmät voivat vihjeiden avulla etsiä rouva Mittumaarin kissaa. Näyttelyn voi lainata kokonaan tai vain osittain. Jo muutamalla mökillä ja nukella pääsee pitkälle.

Nukketeatteri kiinnostaa lapsia ikään katsomatta. Se on erinomainen menetelmä etenkin erityislasten kanssa työskenneltäessä. Nuken maailmaan eläytyminen antaa välineitä käsitellä myös omia tunteita ja vaikeitakin tilanteita. Näyttelyn mukaan saa materiaalipaketin, ohjeet sekä valmiita käsikirjoituskortteja. Nuket ja kulissit ovat nukentekijä Paula Maunun käsialaa.

Näyttely on maksuton pirkanmaalaisille toimijoille (kuljetukset järjestettävä itse) ja 100€ Pirkanmaan ulkopuolisille toimijoille.

Tiedustelut ja varaukset: Lastenkulttuurikeskus Rulla, p. 040 824 9118.


Lainaa kiertävä lastenkulttuuripaketti

Kiertävät lastenkulttuuripaketit

Kiertävien lastenkulttuuripakettien avulla koulu- ja päiväkotiryhmät voivat tehdä omatoimisen matkan taiteen maailmaan. Paketit voi varata maksutta käyttöönsä Lastenkulttuurikeskus Rullasta. Lainaaja vastaa itse paketin noudosta ja palauttamisesta. Matka-arkun kokoisessa paketissa tulevat mukana kaikki taidematkaan tarvittavat ohjeet ja välineet. Tällä hetkellä lainattavissa on:

Prinsessa- ja ritaritestit
Tanssimatka
Musiikkimatka
Muotoilijan paketti

ยป Olipa_kerran_jos_toisenkin_esite.pdf (pdf, 385 KB)